Aydın’ın Koçarlı ilçesinde düzenlenen okuma yarışmasında 7’den 70’e katılımcılar birlikte kitap okudu.
Koçarlı, bir büyük okuma etkinliğine daha imza attı. Koçarlı İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil Hulusi Ertuğrul’un eş güdümüyle gerçekleşen etkinlikte yaklaşık 600 öğrenci ve veli kitapla buluştu.
Koçarlı İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil Hulusi Ertuğrul, ikincisi yapılan kitap okuma yarışmasının veli, ilkokul, ortaokul ile lise dalında yapıldığını ve amaçlarının öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu belirtti. Öğrencilerin komisyon tarafından seçilen kitapları okuduklarını kaydeden Ertuğrul, Türkçe öğretmenlerince bu kitaplardan hazırlanan soruları cevaplandırdıklarını kaydetti. Yarışmanın kaybedeni olmadığına işaret eden Ertuğrul, katılan herkesin ödülü hak ettiğini ve ilkokullar dalında 10 öğrencinin tüm soruları cevaplandırmasının kendilerini sevindirdiğini sözlerine ekledi.
Kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere Koçarlı Düşünce Eylem ve Koordinasyon Ekibi (DEKE) tarafından belirlenen ödüller verildi. Birinciler çeyrek altın, ikinciler gram altın ve üçüncüler ise 50 TL para ile ödüllendirildi. Yine dereceye giren öğrencilerin tümüne Koçarlı Kaymakamlığınca çeşitli giysiler verildi.
Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrenci ve velilere Öğretmen Şair Mehmet Orhan’ın “Çizgilerde Yolculuk” adlı kitabı armağan edildi.