Didim Kaymakamı İskender Yönden’in gazetecilerle bu yıl başlattığı ve geçtiğimiz aylarda devam eden aylık basınla buluşma toplantısı, üç aylık yaz döneminin ardından yeniden başladı.
Didim Kaymakamı İskender Yönden’in başlattığı aylık basınla buluşma toplantısı yaz döneminin ardından Didim Rehber gazetesi ev sahipliğinde başladı.
Toplantıya Kaymakam Yönden’e İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk ve İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı eşlik etti.
Didim Kaymakamı İskender Yönden, ilçenin nüfusunun kayıtlarda 74 bin 800 olarak gözüktüğünü, ancak Ocak 2017’de yeni nüfusun açıklanacağını söyledi. Didim’in nüfusunun yıllık 10 bin kişi arttığını ve ilçede okul ihtiyacının oluştuğunu belirten Yönden, “Yıllık 10 bin kişinin üçte birisinin çocuk olduğunu düşündüğümüzde 3 bin 500 çocuk rakamı ortaya çıkıyor. Ortalama bin kişilik okul düşündüğümüzde ise her sene 4 yeni okul gerekiyor. Yeni okullar yapılıyor ama yetmiyor.” dedi.
Gelecek sene fen lisesinin açılacağını belirten Kaymakam Yönden, “Son olarak Yeşiltepe mevkisinde bir yer bağışlandı, orada ilkokul devreye girecek. İmam hatip lisesi bitiyor, Mersindere Mahallesi’ndeki eski Gonca Koleji’nin olduğu bina fen lisesi olacak. Buraya yurt yapılması noktasında bir hayırseverin de girişimi var. Normalde ilçelere fen liseleri yapılmıyor ama Didim’in kendi potansiyeli var. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü bu noktada tebrik etmek gerekir. Şu anda Didim’den 51 çocuğumuz fen lisesinde eğitim görüyor. Bu rakam biraz daha artarsa çok rahat bir şekilde Didim’de fen lisesi oluşturacak bir yapı ortaya çıkacak.”dedi.
Trafik konusunda gazetecilerden yardım isteyen Yönden, “Buraya ilk geldiğimde nerelere üst geçit, nerelere kavşak yapılması, hangi yolun genişletilmesi konularında çalışmalar yapıldı. Daha sonra bu raporları Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) gönderdik. Bunların bir kısmı yapıldı, bir kısmı hala duruyor. Mavişehir Otogar önü yine aynı şekilde. Gazetelerde çıkan yazılar dikkat çekiyor” diye konuştu.
Kıyı Tespit Komisyonu’nun çalışmalarını da paylaşan Kaymakam Yönden, bunun 6 aylık bir çalışma olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncesinde mevzuat çalışması yaptık. Ağustos ayında valilik tarafından bu konuda belediye başkanlığının yetkili olduğu yönünde bize yazı yazıldı. Kıyı Tespit Komisyonu’nun çalışması sadece Didim ile sınırlı değil. Bu komisyonun aynısı Vali Bey’in başkanlığında Kuşadası’nda oluşturuldu. Yani Aydın’ın tüm sahillerinde böyle bir çalışma yapıldı. Didim’de iki ayrı noktada komisyon çalıştı. Kıyılar halka açılacak.”dedi.
İki ayrı ekibin Bozbük’ten başlayıp, Mavişehir’e kadar uzanan bölgede çalışma yaptığını ifade eden Yönden, “Bu denetimler önümüzdeki nisan-mayıs aylarına kadar devam edecek. Fevzipaşa ve Mavişehir bölgeleri denize girilebilir hale geldi. Gelecek yıl artık sahiller işgal edilemeyecek. Nisan ayında izinsiz olan, insanların denize girmesine engel olan yapıların yıkım işlemini yapacağız” ifadesini kullandı.
Yönden, Akyeniköy ve Akköy mahallelerinde hazine arazileri üzerinde bulunan 30’un üzerindeki hazine arazilerindeki kaçak zeytin ağaçlarını da sökmeye başlayacaklarını dile getirdi.