Didim’de bulunan Özel Yön-Der Okulları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını düzenlediği programla kutlandı. Aynı zamanda okul velisi olan İlçe Kaymakamı İskender Yönden de, koro katılarak şarkılar seslendirdi.
Didim’de bulunan Özel Yön-Der Okulları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93. kuruluş yıl dönümünü düzenlediği programla kutladı. Ticaret Odası Kültür Merkezindeki programa Didim Kaymakamı İskender Yönden ve eşi, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Turan Kaya, Belediye meclis üyeleri ile veliler ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Didim Yönder Okulları Eğitim Lideri Tülay Akdemir, “Atatürk’ün milletimize eşsiz armağanı olan 29 Ekimi kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. 19 Mayıs’ta başlayan yeni bağımsız Türkiye kurma ideali 29 Ekim’de gerçekleşmiştir. Demokrasinin en akıllı yönetimi Cumhuriyettir demiş atamız; Türkiye için yönetim şekli değil tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hareketidir. Türk milletine görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Atatürk’ü anlamak geçmişe bakıp günümüzden ders almaktır. Atatürk’ü anlamak kendini devletini ve milletini anlamaktır.” dedi.
Konuşmanın ardından Yön-Der öğrencilerinden oluşan koro müzikli oratorya sergiledi. Ardından okul öğrencileri vals gerçekleştirdi. Kutlama programı kapsamında Okul Velilerinden oluşan koro türküler seslendirdi. Koroda aynı zamanda Okul velisi olan İlçe Kaymakamı İskender Yönden ve eşi Ayşenur Yönden de yer alırken, koronun seslendirdiği parçalara veliler de eşlik etti.