Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Polikliniği’nde Rejeneratif tıp yöntemi uygulanarak 66 yaşındaki hastanın ayağı kesilmekten kurtuldu.
Tedaviye ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Törün Özer, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı katıldı.
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Barutçu ve ADÜ Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Heval Selman Özkan’ın uyguladığı tedaviyle diyabet (şeker) hastası olan 66 yaşındaki Yaşar Yorulmaz’ın ayağı başarılı bir şekilde tedavi edildi.
Trombositten Zengin Fibrin (PRF) yöntemiyle sağlıklı kan hücrelerinden alınan örneklerin çoğaltılmasıyla tedavi edilen Yorulmaz, 10 yıldır hasta olduğu ve daha önce diyabet hastalığından dolayı sol bacağını kaybettiğini dile getirdi. Uygulanacak tedaviyle sağ bacağının iyileşeceğinin sevincini dile getiren Yorulmaz, gençlere sigara ve alkolden uzak durmalarını öğütledi.
Bu tedavi yönteminin Ege Bölgesinde ikinci kez uygulandığına dikkat çeken Prof. Dr. Ali Barutçu, Adnan Menderes Üniversitesi’nin tedavi yöntemlerindeki gelişimini vurguladı.