Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Kuşadası Uluslararası Resim Çalıştayı kapsamında ilçede bulunan sanatçılar, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Kaymakam Aksoy, Kuşadası’nda düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinlikleri memnuniyetle karşıladıklarını belirterek “Sizler gibi değerli sanatçıları ilçemizde ağırlıyor olmak bizler için çok önemli. Kuşadası her yönüyle çok güzel bir kent. Kentimizin renkliliğini beğeneceğinize ve Kuşadası’nın ruhuna yakışır eserler çıkaracağınıza inanıyorum. İlçemizde düzenlenen bu çalıştaya katkı sağlayan herkese ve katılım sağlayan tüm sanatçılara teşekkür ediyorum" dedi.
Sanatçılar, Kaymakam Aksoy’un ardından Başkan Kayalı’yı makamında ziyaret etti. Sanatçılar, misafirperverliğinden dolayı Kuşadası Belediyesi’ne teşekkür ederken Başkan Kayalı “Bizler için sanat çok önemli, sanata yatırım yapmaktan asla kaçınmıyor elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Uluslararası alanda benzeri çalışmalar düzenlemiştik fakat bu çalıştayın bizim için önemi bambaşka. Bu tarz etkinlikleri sıklaştırmak Kuşadası’nı bir sanat merkezi haline getirmek istiyoruz. Bizi kırmayıp çalıştayımıza katılan tüm sanatçı dostlarımıza teşekkür ederim” dedi.
Kuşadası Belediyesi tarafından, ilçenin tanıtımına sanat aracılığıyla katkıda bulunma hedefi ile 11 ülkeden 28 sanatçının katılımı ile düzenlenen Kuşadası Uluslararası Resim Çalıştayı, Güvercinada’da yapılan atölye çalışmaları ile 6 Eylül tarihine kadar devam edecek.