Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı ve Antep fıstığı’nın dünya genelinde tanıtımı için faaliyet gösteren Kuru Meyve Tanıtım Grubu (KMTG), yeni pazar bulma arayışı amacıyla Balkanlara açıldı.
Bosna Hersek’te 12-16 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Mostar Fuarı’na katılan Kuru Meyve Tanıtım Grubu, Türk kuru meyvelerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar-Kitaroviç, Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeleri Bakir Izetbegovic, Dragan Coviç ve Mladen Ivanic, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarık Sönmez, T.C. Bosna Hersek Büyükelçisi Cihad Erginay, T.C. Mostar Ticaret Müşaviri Sedat Yıldız, T.C. Ekonomi Bakanlığı Fuarlar Dairesi Başkanı Nilüfer Sandallı 19. International Economic Fair Mostar 2016 Fuarı ziyaretçileri arasında yer aldı.
Balkan coğrafyasında Türkiye’ye ve Türk ürünlerine karşı müthiş bir ilgi olduğunu anlatan Kuru Meyve Tanıtım Grubu Başkanı Osman Öz, Türk ürünlerine karşı ilgiyi ihracat rakamlarına yansıtmayı hedeflediklerini kaydetti.
Türkiye’nin Bosna-Hersek’e 5.5 milyon dolarlık kuru meyve ihracatı olduğunu dile getiren Öz, “Tanıtım uzun soluklu bir çalışma. Bosna-Hersek başta olmak üzere Balkan Coğrafyasında Türk kuru meyvelerinin daha fazla tüketilmesi için tanıtım çalışmalarımızı sürdüreceğiz. KMTG olarak 40,5 m2 bir stant ile katıldık. Kuru meyvelerimizin tadımını gerçekleştirdik. KMTG standı en yoğun ilgi gören standlar arasında yer aldı” dedi.