Kuşadası Belediyesi, temizlik alanında teknolojik gelişmeler doğrultusunda araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor.
Temizlik İşleri Müdürlüğü, çöp toplarken konteyner yıkaması da yapabilen çift fonksiyonlu bir aracı hizmete sokarken yaz döneminde Davutlar ve Güzelçamlı sahil şeridindeki çöpleri ise bünyesine yeni kattığı hidrolik sıkıştırmalı mini damperli çöp kamyoneti ile topluyor.
Gürültü kirliliğinin ve trafik sorununun önüne geçmek amacıyla çevre dostu elektrikli çöp kamyonlarını Kuşadalıların hizmetine sunan Kuşadası Belediyesi, temizlik alanında bir ilke daha imza attı. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün araç filosuna eklenen “çöp toplama ve konteyner yıkama aracı” bir yandan konteynerleri dezenfekte etme olanağı sunarken bir yandan da çöp topluyor. Böylece konteynerlerin dezenfektasyonu için bölgeye önceden çöp kamyonunun gitmesine gerek kalmıyor.
3 ton temiz, 4 ton kirli su kapasiteli çöp toplama ve konteyner yıkama aracı, sahip olduğu yıkama odasında 400 ve 800 litrelik konteynerleri 80-90 derecelik sıcak suyla iç-dış yıkarken yan tarafında bulunan aparat aracılığıyla da ilaçlama ve dezenfekte işlemini gerçekleştiriyor. Kapalı devre çalışan araç 2.5 metreküp çöp toplama kapasitesine sahip.
Sahil şeridine mini kamyonet
Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yaz dönemi boyunca aldığı ek önlemlerle de dikkat çekiyor. Araç filosuna, Davutlar ve Güzelçamlı arasındaki trafiğe kapalı 10 kilometrelik sahil şeridinde kullanılmak üzere hidrolik sıkıştırmalı mini damperli bir çöp kamyoneti ekleyen Temizlik İşleri Müdürlüğü rutin temizlik faaliyetlerini kesintisiz sürdürüyor. Özellikle dar alanlarda sahip olduğu yüksek manevra kabiliyeti ile dikkat çeken mini çöp kamyoneti, hidrolik sıkıştırma özelliği sayesinde çok daha fazla çöpün tek seferde toplanmasına olanak sağlıyor.