Türkiye’de turizmin başlangıç merkezlerinden olan Kuşadası, 2016 tatil sezonunu açmasına rağmen son 17 yılın en durgun günlerini yaşıyor.
Havaların ısınması ve tatil sezonunun başlamasına rağmen Kuşadası’ndaki sokak ve işletmeler boş kaldı. Aydın’ın en çok turist çeken merkezi olan Kuşadası’nın son yılların en durgun sezonunu yaşaması sektör temsilcilerini zor durumda bıraktı. Türkiye’nin çevresinde
yaşanan gelişmeler nedeniyle düşüşün yaşandığını savunan işletme sahipleri, bu gidişattan tedirgin oldu.
Kuşadası’nda 17 yıldır turizm sektöründe faaliyet gösteren Ahmet Aslan, ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını ifade ederek,”17 yıldır burada gerek işletme sahibi gerekse çalışan olarak turist ağırlıyoruz. Normalde sezonun başladı günden itibaren işletmeler tıklım tıklım, sokaklar da ise adım atacak yer olmuyordu. Şuan çok az sayıda bir turist görebiliyoruz. Bunda son zamanlarda meydana gelen olayların etkisi var. Yerel halk dahi toplu ortamlardan uzak durmaya sokağa çıkmamaya çalışıyor. Bu da bizi ve diğer tüm işletmeleri etkiliyor. Bu gidişat bizleri de tedirgin etmeye başladı. İnşallah en kısa zaman da bu durgunluktan kurtuluruz” dedi.