Kuşadası polisi, turizm sezonu ile birlikt güvenlik uygulamalarını yoğunlaştırdı. Son iki ay içerisinde yapılan uygulamalarda çeşitli suçlardan aranan 362 kişi polis ekipleri tarafından yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Kuşadası polisinin Kuşadası giriş ve çıkışları, şehir merkezi ve işyerlerine periyodik olarak yaptığı denetimlerde son 2 ay içerisinde 31 bin 912 araç ve 77 bin 604 kişi sorgulandı, 428 işyeri ise kontrol edildi ve evrağı eksik olan 28 işletmeye işlem yapıldı. Polisin uygulamalarında organize suç örgütü üyeliği, sahtecilik, uyuşturucu ve hırsızlık gibi çeşitli suçlarından aranan 362 kişi gözaltına alındı. Sorguları yapılan 362 kişiden 95’i çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak, cezaevine konuldu. Uygulamalarda ayrıca, 9 silah, 7 tüfek ve bu silah ve tüfeklere ait mermiler ile 5 adet çalıntı motosiklet, 1 adet çalıntı otomobil, çalıntı cep telefonları, 400 gram esrar maddesi, kristal uyuşturucu hap, çok sayıda kesici satır, pala ve bıçak ele geçirildi.
Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, turizm sezonu öncesi alınan güvenlik önlemlerinin ve uygulamaların turizm sezonunun başlamasıyla birlikte 24 saat kesintisiz devam ettiğini belirterek, “ hem şehrin giriş ve çıkış noktalarında, hem şehir içerisindeki cadde ve sokaklarda hem de işyerlerinde uygulamalara devam ediyoruz. Uygulamalardan çok olumlu sonuçlar alıyoruz. Kuşadası her yönüyle güvenli bir noktadadır “ dedi.