Kuşadası Körfezi büyük balık avı yarışmasına ev sahipliği yapacak. Vedat Kaptan tarafından organize edilen Dar Boğaz 4. Büyük Balık Avı Yarışması’nın bu yıl 11-12 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek ve iki gün sürecek.
Her yıl büyük bir ilgiyle takip edilen ve balık tutkunlarını Kuşadası Körfezi’nde bir araya getiren yarışmaya, bu sene katılımın yoğun olması bekleniyor. Vedat Kaptan ile Dar Boğaz ve 4. Büyük Balık Avı Yarışması’nın kayıtlarının başlaması ile birlikte kısa sürede yüzlerce kişinin müracaat yaptığı öğrenildi.
YARIŞMAYA BAŞVURULAR BAŞLADI
15 yıldır Kuşadası’nda balık avı turları düzenleyen Vedat Kazancıoğlu, "Bizim başladığımız ilk yıllarda amatör balıkçılığa karşı bu kadar yoğun ilgi yoktu. Üstelik balık avı hikayelerinin paylaşıldığı internet ağıda bu kadar geniş değildi. Şu an olan birçok malzeme o yıllarda hayal bile değildi. Gelişen teknoloji sayesinde, gerek internet ağı gerekse de kullanılan malzemeler ve teknikler arttıkça, özellikle de yakalanan güzel balıklar internet ortamında paylaşıldıkça amatör balıkçılığa karşı olan ilgi hızla arttı." dedi.
- YABANCILAR DA İLGİL GÖSTERİYOR
Büyük balık avı yarışması ile ilgili açıklama yapan Vedat Kazancıoğlu, “On beş yıldır yat turizmi ile uğraşmaktayım. Üç yıldır da ilçemiz Kuşadası’nda Amatör Balıkçıların katıldığı yarışma düzenlemekteyim. Yarışmaya ülkemizin değişik ile ve ilçelerinden, farklı meslek guruplarından bay ve bayan yarışmacılar katılmaktadır. İlginin her yıl giderek arttığı yarışmaya katılmak için başvuranların sayısı en son yarışmamızda 3500 ün üzerindeydi. Hem rahat hem de Amatör Balıkçılık Kurallarını toplumumuza daha iyi aktarmak için yarışmacı sayısını 67-70 kişi ile sınırlamak zorunda olduğumuzdan yarışacak kişileri seçmek pek de kolay olmadı. Netice de 3. Büyük Av Yarışması sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçtiğimiz sezon yapıldı. Milli Sporcularımızdan iş adamlarına, öğrencilerden ev hanımlarına kadar geniş bir kitleden katılımların olduğu balık avı organizasyonlarımız sayıları önemsenecek kadar büyük bir toplum tarafından takip edilmektedir. Yılın her hafta sonu ilçemize gelerek Amatör Balık Avı’na katılan yüzlerce insan ilçemizde faaliyet gösteren tur teknelerine iş ve istihdam sağlamakta, hem de ilçemiz ekonomisine özellikle kış ayarında can katmaktadır.
Bu sezon 4. BÜYÜK AV YARIŞMASI 11-12 Haziran 2016 tarihinde ilçemiz Kuşadası’nda yapılacaktır. Yarışmaya katılım talepleri 25 Nisan 2016 tarihinde başlayacak ve yarışmacı listelerimiz oluşacaktır. Bir çok firmanın sponsor olduğu yarışmamıza bu yıl Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Ticaret Odası’nın da destek vereceğini umuyorum. Yerli turizm açısından ilçemizde artık her yıl yapılan ve geleneksel hale gelen Büyük Av Yarışmalarımıza basınımız da gereken desteği vermektedir. 4. Büyük Av a verdiğiniz destekten dolayı sizlere teşekkür eder, yarışmacılarımıza başarılar dilerim “ dedi.