Kuşadası Polisi, çeşitli suçlardan aranan 5 kişi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Operasyonun ardından gözaltına alınan zanlılarla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kuşadası Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Grup Amirliği ekipleri tarafından, önceki tarihlerde Uyuşturucu Madde Ticareti yapmak, Kullanmak ve Bulundurmak suçlarından hakkında işlemler yapılan Ş.B isimli şahsın 5 ayrı suçtan yakalama emri olduğunun belirlenmesiyle, zanlının Alacamescit Mahallesi Gümüş Sokak No:16 yerde olduğu yönündeki ihbar üzerine harekete geçildi. Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasında operasyonla ilgili şu bilgiler verildi: “ Ş.B.’ in yakalanması amacı ile İlçemiz Alacamescit Mahallesi Gümüş Sokak No:16 adresine görevli ekiplerimizce gidilmiş, Ş.B isimli şahsın kaçmaya başladığı ve yanında iki şahsın daha olduğu belirlenmiş, yapılan takip ve çalışmalar neticesinde Alacamescit Mahallesi Sarı Sokak No:14 sayılı yerde G.D. isimli şahsın ikametinin bodrum katında gizlendikleri belirlenmiş, evin bodrum katında R.T, N.T ve Ş.B. isimli şahıslar yakalanmıştır. Ş.B isimli şahsın evinin çatısında folyo kâğıdına sarılı vaziyette ağzı kilitli poşet içerisinde 24.33 gr ağırlığında kristal olarak tabir edilen Sentetik (Metamfetamin )uyuşturucu madde ele geçirilmiştir “
Bu arada, operasyonda gözaltına alınan Ş.B isimli şahsın Basit Yaralama, Görevli Memura Mukavemet suçundan, Suç Eşyasının satın alınması ve Kabul edilmesi suçundan, ,Uyuşturucu ve ya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama suçundan, Bıçak veya Diğer aletleri izinsiz satın alma taşıma veya bulundurma suçlarından olmak üzere toplam 5 ayrı suçtan, N.T isimli şahsın Silahla Yağma suçundan ve R.T isimli zanlının ise Uyuşturucu madde kullanmak suçundan suç kaydının olduğu tespit edildi. Operasyonun ardından 5 zanlı hakkında soruşturma başlatıldı.