-Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Öğretim Görevlisi Abdurrahim Karademir’in "Zeybekler" isimli fotoğraf sergisi açıldı. Sergi açılışının ardından Karademir, Erkan Yücel Sahnesi’nde "Ege’de Zeybekler" başlığıyla müzikli bir konferans verdi.
Öğretim Görevlisi Abdurrahim Karademir’in 19’uncu yüzyıl zeybeklerinin fotoğraflarından oluşan sergisi, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen bir kokteylle açıldı. Karademir’in 25 yıllık çalışmalarından oluşan 40 eserin içerisinde Kurtuluş Mücadelesi’nin simgesi haline gelen Demirci Mehmet Efe, Yörük Ali Efe gibi kahraman zeybeklerin fotoğrafları da yer alıyor. Ayrıca sergide, Midilli halk ressamı Teofilos’un resimlerinden oluşan eserler de bulunuyor.
- "EGE’DE ZEYBEKLER" KONFERANSI
Sergi açılışının ardından Öğretim Görevlisi Abdurrahim Karademir tarafından Erkan Yücel Sahnesi’nde "Ege’de Zeybekler" başlıklı bir konferans verildi. Konferansta Karademir, Zeybek tarihçesi ve Zeybek kelimesinin kökeni ile ilgili bilgi verirken Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğrencilerinden Uğur Bulut ile Salih Karagöz tarafından Ege türküleri eşliğinde sergilenen "İbrahim Usta Zeybeği" ile "Çakal Çökertme Zeybeği" izleyenler tarafından büyük bir beğeni ile karşılandı. Zeybeklerin yakın tarihçesini konu alan sinevizyon gösterisinin yapıldığı konferansın ardından Abdurrahim Karademir tarafından sergilenen "Topal Zeybeği" izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.