23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kuşadası’nda çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan 23 Nisan kutlamaları, gün boyu devam etti.
Atatürk Meydannı’ndaki törenlere, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Garnizon Komutanı Bülent Şahin, Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı ile öğrenciler, öğretmener ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, çocukların geleceğin teminatı olduğunu belirterek “23 Nisan 1920, Türk Milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının var olma-yok olma savaşları içinde egemenliğini ilan ettiği gündür. Bugün, Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gündür. Çocuklar unutmayın bugün bizlerin bulunduğu bu yerlerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada sizlerin coşkusunu paylaşan büyükleriniz sizden okuyan, düşünen, üreten insanlar olmanızı beklemektedir. Sizler de bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanmalısınız” dedi. Konuşmaların ardından halkoyunları ve dans gösterilerinin yapıldığı törenlerde yıl içinde çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Kuşadası’ndaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri gün boyu devam etti. Çeşitli okul ve anaokulu bahçelerindeki törenlerde her okul ayrı ayrı etkinler gerçekleştirirken, sahilde ve çeşitli kuruluşların bahçelerinde de çocuklara yönelik aktiviteler gerçekleşti.