Kuşadası Ticaret Odası’nın geleneksel olarak düzenlediği Ulusal Fotoğraf Yarışması; “24 saat yaşayan Kuşadası” temasıyla 5. Kez start verdi.
Mayıs ayından itibaren start veren ve yaz boyunca sürecek olan yarışma; özellikle yaz aylarında yaşamın 24 saat sürdüğü Kuşadası’nda, bu yaşamın her alanını fotoğraflarla belgeleyerek Kuşadası arşivi oluşturmayı ve bu arşivi kent belleğine kazandırarak geleceğe miras bırakmayı amaçlıyor.
Kuşadası Yaz ve Turizm, Kuşadası Gece, Kuşadası Yiyecek İçecek ve Alışveriş ana başlıklarından oluşan yarışmanın içeriği; Genel görünüş, eski Kuşadası evleri ve sokakları, plajlar, liman, marina, su kemerleri, sosyal yaşam, kentsel doku, turistik alanlar ve mekânlar, turist grupları ve kent ilişkisi, Kuşadası sınırları içindeki antik alanlar, Milli Park, Zeus Mağarası, Davutlar, Güzelçamlı … Yirmidört saat yaşayan kentin gün batımından gün doğumuna kadar ki bölümü, gece genel görünümler, eğlence sektörü, açık ve kapalı alanlardaki eğlenceler (Barlar, gece kulüpleri, konserler ve diğer sanat etkinlikleri, sokakta eğlenen insanlar)…Sokaklar, çarşılar, pazaryerleri, köy pazarları, el sanatları ve hediyelik eşyalar, alışveriş, yiyecek-içecek ve mekânlar, orta ve yakın plan fotoğraflar’dan oluşuyor.
“24 Saat Yaşayan Kuşadası” ana başlığında birinciye 3000 TL, ikinciye 2000 TL, üçüncüye 1000 TL, mansiyonlara 500’er TL, sergilemelere ise 100’er TL ödül verilecek olan yarışmada bu yıl ilk kez üç ayrı kategoride de özel ödül verilecek. Kuşadası Yaz ve Turizm, Kuşadası Gece, Kuşadası Yiyecek İçecek ve Alışveriş başlıklarında 1000 TL olarak verilecek özel ödüllerin dışında, düzenleme kurulu istediği sayıda fotoğrafı da satın alabilecek.
Yarışmacıların en fazla renkli 4 eserle katılabilecekleri yarışmanın jürisi; Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Birinci, İFOD - Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Beyhan Özdemir, Kuşadası Ticaret Odası Disiplin Kurulu üyesi ve Belediye Meclis Üyesi- fotoğrafçı Cem ARSLAN, KUFSAD başkanı-fotoğraf sanatçısı Levent Köylü, fotoğraf sanatçısı Erkan Temur ve TFSF temsilcisi Yusuf Aslan’dan oluşuyor.
SERDAR AKDOĞAN; KUŞADASI’NIN TANITIMI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; bu yıl 5. Kez düzenlenecek olan fotoğraf yarışmasının Kuşadası’nın tanıtımına önemli katkı sağlayacağını söyledi ve tek konu başlığı altında verilecek ödüllerin yanı sıra, bu yıl ilk kez verilecek özel ödüllerle, Kuşadası’nın 24 saatinin KUTO fotoğraf bankası için önemli bir arşiv oluşturacağını belirtti. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ile ulusal bazda düzenlenen yarışmanın Türkiye’nin her yanından büyük ilgi gördüğünü, aynı zamanda Kuşadası turizmine ve tanıtımına da katkı sağladığını belirten Akdoğan; “Kuşadası’nın ulusal ve uluslararası tanıtımı Kuşadası Ticaret Odası için her zaman çok önemli olmuştur. O nedenle yıllardır düzenlediğimiz yarışmalarla Odamız bünyesinde oluşturduğumuz fotoğraf bankası, üyelerimizin de kullanımına açıktır. Özellikle bu yıl, pek de parlak görünmeyen sezonun hareketlenmesi için, Oda olarak tanıtım çalışmalarında bulunuyoruz. Özellikle sosyal medya üzerinden yaptığımız tanıtımlarda kullandığımız fotoğraflar, binlerce kişi tarafından beğeniliyor” dedi ve yarışmanın gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
BAŞVURULAR ONLINE YAPILACAK
Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’na (TFSF) bağlı olarak gerçekleşecek yarışma, tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açık olup, başvurular 14 Ekim 2016, saat 23:00’e kadar http://www.tfsfonayliyarismalar.org/ adresine online olarak yapılabilir.