Türkiye’de bir ilki başararak Tales Matematik Müzesini kuran Aydın Başak Koleji’nin ülke çocuklarını matematiği sevdirmek amacıyla kurduğu gezici Matematik Müzesi Tırı Gazi Antep’te tanıtıldı. Matematik Tırı yediden yetmişe herkesin yoğun ilgisini görürken programda konuşan Başak Eğitim Hizmetleri Yönetim Kurulu Temsilcisi Alp Ayaydın, “Aslında bizler yeni bir buluş yapmaktan öte, atalarımızın kullandığı sistemleri geliştirerek yani özümüze dönerek bu Matematik Müzesi Tır’ını oluşturduk. Şimdi hedefimiz ülkemizdeki her gencin matematiği dokunarak görerek öğrenmesidir” dedi.

Matematik Tırı tanıtımı amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi’nde verdiği yemek yoğun ilgi gördü. Başkan Fatma Şahin tarafından verilen yemeğe; Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş, Gaziantep Nizip Kaymakamı Kemal Şahin, Abdullah Gül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Baran, Başak Eğitim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ayaydın, Yönetim Temsilcisi Alp Ayaydın, Genel Direktör Metin Akyol, Tales Matematik Müzesi Müdürü Ahmet Akyol, Kudüs Üniversitesi Halk Sağlığı Bilimleri Dekanı Motasem Hamdan, Kudüs Üniversitesi Matematik Müzesi Müdürü Jehad Alswaikla katıldı.

Yemekte bir yandan Gaziantep’in zengin mutfağı tanıtılırken diğer yandan da Gaziantep’te ağırlanan yaklaşık 500 bin Suriyeli mültecilerle ilgili sunum yapıldı. Sunumun ardından söz alan Başak Eğitim Hizmetleri Yönetim Kurulu Temsilcisi Alp Ayaydın, “Burada güzel çalışmalara katıldık. Bu güzel çalışmaların bir parçası olmak bizi umutlandırdı. Özellikle mülteci çocukların matematik tırındaki heyecanları bizleri daha çok etkiledi. Tüm dünyayı matematikle bir araya getirmek için bizim heyecanımızı arttırdılar” diyerek Matematik Tır’ının daha çok kişiye ulaşması için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.