AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, bazı ilçe ziraat odası başkanları ve pamuk üreticileri kooperatif başkanlarıyla bir araya gelerek ‘Aydın Pamuğu’nu konuştu.
Mehmet erdem, yaptığı açıklamada; “Özellikle Memphis Borsası’nda şu anda lif pamuk fiyatı 5060 TL/ton tekabül ederken, İzmir Borsası’nda 4600 TL/ton olmasının nedenleri üzerinde durduk. Tariş’e bağlı kooperatiflerin üyeleri olan pamuk üreticilerinden daha fazla pamuk alabilmeleri için yapılabilecekleri değerlendirdik. Öncelikle Aydın’dan bir heyetle Ankara’ya ziyaret kararı alındı. Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkçi ve Rekabet Kurumu Başkanlığı ziyaretleri yapılması kararlaştırıldı. Bu ziyaretler esnasında Pamuk üreticileri kooperatiflerimizin üreticiden daha fazla pamuk alabilmesi için Ziraat Bankası’ndan düşük faizli (sübvanseli) kredi alabilmesinin önü açılmaya çalışılacak. Çünkü kooperatifler ne kadar çok pamuk alırsa pamuk fiyatları o derece iyileşir. Borsa manipülasyonlarını önlemek üzere alınması gereken tedbirlerin üzerinde görüşülecek” dedi.
Borsada tahtada işlem görmeden pamuk alım satımı ile ilgili araştırma yapılmasının sağlanacağını kaydeden Erdem, “Ayrıca Rekabet Kurumu Başkanlığı’na sunulmak üzere bir rapor hazırlanacak. Bütün bu yapılacak hususların tek amacı pamuk üreticisinin alın terinin karşılığını alması, hakkının bazı art niyetliler tarafından gasp edilmemesi, haksız kazanç elde edenlerin hak ettiği cezayı almasıdır. Devletimizin kurumları tüm bunları yapmaya fazlasıyla muktedir durumdadır. Bu hafta içerisinde ilgili Bakanlıklardan randevu talep ettik. İnşallah hep beraber görüşmeleri yapıp konuları ve sorunları hassasiyetle takip edeceğiz. Aydınlı pamuk üreticileri merak etmesinler. Hükümetimiz pamuk üreticimizin arkasındadır” diye konuştu.