MHP’nin Aydın’daki simge isimlerinden olan 23. Dönem Aydın Milletvekili Recep Taner, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin MHP’li muhalifler lehine verdiği kararı değerlendirdi. Her zaman hak adalet isteyenlerin ve mahkemenin kararını saygı duymasını da isteyen Taner, “Ok yaydan çıkmıştır hayırlı olsun” diyerek partinin kayyuma teslim ediliyormuşçasına hava estirmenin de yersiz olduğunu ileri sürdü.

“SAYIN BAHÇELİ MAHKEME YOLUNU İŞARET ETMİŞTİ”

Açıklamasında zaman zaman açık ve sert ifadeler de kullanan MHP 23. Dönem Aydın Milletvekili Recep Taner, “MHP Genel Merkezi ve Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Bey, imza verenlere mahkeme yolunu işaret etmişti. Mahkeme kararını açıkladı ve kurultayın yapılmasına karar verdi. Yıllarca bağırmadık mı ‘Hak, Hukuk, Adalet, Milliyetçi Hareket’ diye ne oldu şimdi. Hukukun verdiği kararı beğenmeyince eleştiriyoruz, karar emsal kararlara rağmen yetkisizlik olsaydı, mahkeme kararı uygun olacaktı, kongre kararı verilince yeni mazeretler üretmeye çalışıyoruz...” dedi.

“KAYYUMA DEVREDİLİYORMUŞ GİBİ HAVA ESTİRİLİYOR”

Açıklamasına “Genel merkezimiz mahkemenin verdiği kararı beğenmeyip, Yargıtaya götürecek ve Kongre toplama kararının durdurulmasını talep edecekmiş. Acaba yürütmeyi durdurma kararı çıkmazsa ki (emsal kararlar gereği) çıkmayacak gibi gözüküyor. O zaman ne mazeret üreteceğiz, merak etmekteyim” diye devam eden MHP’li Taner, “Bir diğer konu da MHP kayyuma devrediliyormuş gibi bir hava estiriliyor. Görevlendirilenlerin birisi MHP. kurucular kurulu üyesi, birisi eski il başkanı, birisi de üst kurul delegesi olan 3 kişi ve 1 yedek üst kurul delegesi kongre çağrı heyeti olarak görevlendirilmişlerdir, kayyum olarak değil. Yani atananların görevleri MHP’yi yönetmek değil, Kongre divanı oluşuncaya kadar devam edecek süreci sağlayacak tertip komitesi görevidir” dedi.
Taner açıklamasının devamında “Verilen kararda da ‘Davanın kabulü ile olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere 3 üyenin görevlendirilmesi talebinin kabulü ile açılış ve yoklama kongre divan heyetinin seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması, Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüzüğünün 63. Maddesinin 4. Fıkrasının bu toplantılarda büyük kongre delegelerinin en az 20’de 1’inin teklifi ile gündemdeki sıranın değiştirilmesi veya bir konunun gündeme alınması talep edilebilir olağanüstü toplantılarda genel başkan, merkez yönetim kurulu ve merkez yönetim disiplin kurulu seçimi yapılabilir’. Şeklindeki teklifini görüşüp ve karara bağlamak üzere belirtilen gündem doğrultusunda tüzük değişikliği amacıyla toplantı çağrısı yapmak üzere belirtilen gündem doğrultusunda tüzük değişikliği amacıyla toplantı çağrısı yapmak üzere Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç’in görevlendirilmelerine’ diyerek karar açıklanmıştır. Artık ok yaydan çıkmıştır, Türk milleti ve Milliyetçi hareket mensupları için verilen kararın ve yaşanacak sürecin hayırlı olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.