Nevşehir At Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı’nca (JAKEM) Aydın İl Jandarma Komutanlığına tahsis edilen üç atlı jandarma timi, Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nda görev yapmaya başladı.
Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nca “Huzurunuz Mutluluğumuzdur” sloganıyla halkın huzur ve mutluluğu için milli parklar bölgesinde meydana gelebilecek olayların önlenmesi ve suça karışan şahısların yakalanması maksadıyla bir takım önlemler alındı. Bu kapsamda Nevşehir At Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı’nca (JAKEM) Aydın İl Jandarma Komutanlığına tahsis edilen ve 3 adet attan oluşan Atlı Jandarma Timi Kuşadası Kavaklı Jandarma Karakol Komutanlığında konuşlanarak göreve başladı.
Atlı Jandarma Timi yaz sezonu boyunca milli parklar bölgesinde sahil, piknik ve mesire alanlarında kaçak avcılık, uyuşturucu, hırsızlık, kaybolma, kapkaç, göçmen kaçakçılığı gibi olayların önlenmesinde yerli ve yabancı turistlerin can güvenliği için hizmet verecek.
Tatillerini geçiren vatandaşlar, gün boyu milli park içinde dört koyda devriye gezen atlı jandarma ekiplerinin kendilerine huzur verdiğini belirterek, Atlı Jandarma Timlerinin faaliyetlerinden güven duyduklarını söyleyerek memnuniyetlerini dile getirdi.