Aydın Efeler ilçesinde yaşayan ve 2 yıldır gözünü dahi kırpamayan 5 yaşındaki Harun Doğuş nefesi dahi bağlı olduğu makine yardımı ile alıyor. Tam iki yıldır çocuğunu kucağına alamayan Doğuş Ailesi, ekonomik olarak her şeylerinin olduğunu ancak teşhis dahi konulamayan çocuklarının iyileşmesi için sağlık camiasından yardım beklediklerini söylediler.
Edinilen bilgiye İpek-Rahmi Doğuş çiftçinin 3. Çocukları olarak 2011 yılında dünyaya gelen ve Harun adını verdikleri bebekleri sırtında bir şişlik ve ayakları içe bakar vaziyette doğdu. 3,5 yaşına kadar emekleyen, konuşup gülen Harun Doğuş’un tedavisi için ailesi İzmir’deki hastaneler başta olmak üzere pek çok hastaneye gidip dertlerine derman aradı. Yaklaşık 2 yıl önce Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyat ile hem sırtındaki şişlik alınan hem de ayaklarından ameliyat edilen Harun Doğuş, ameliyattan bir süre sonra bitkisel hayata girdi. İki yıldır nefesi dahi bağlı olduğu makine sayesinde alabilen Harun Doğuş’un ailesinin tek istediği çocukları ile konuşup onun gülümsemesini görmek.
Ekonomik olarak hiçbir sıkıntısının olmadığını ve çocuğuna bakabildiğini belirten Baba Rahmi Doğuş, “Çocuğumuz doğduğunda sırtında bir kesecik ve ayaklarında da sıkıntı vardı. 3 yaşına kadar yürüyemese de diğer bebekler gibi konuşur emeklerdi. Yaklaşık 2 yıl önce ameliyat oldu. Ameliyattan bir süre sonra bitkisel hayata girdi. İki yıldır gözünü bile kırpamıyor. Serumla besleniyor, makine ile nefes alıyor. Tam donanımlı ambulans olmadan komşuya dahi gidemiyoruz. Her yere gittik, bir çare bulamadık. Ekonomik olarak kimseden bir şey istemiyoruz. Ancak çocuğumuzun sağlığına kavuşması için sağlı camiasından yardım bekliyoruz” dedi.