Aydın’ın Köşk İlçesi’nde son bir ayda meydana gelen çok sayıda motosiklet kazası ve 2 haftada 3 gencin motosiklet kazsında hayatını kaybetmesi üzerine ilçede kazaları önlemek amacıyla çalışma başlatıldı. Köşk Belediyesi tarafından günün belli saatlerinde tüm ilçeye yapılan anonslarla vatandaşlar uyarıldı.
Türkiye’de önemli sorunlardan birinin trafik kazaları olduğunu ve iki haftada motosiklet kazasında 3 genci yitirmenin derin acısını yaşadıklarını belirten Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, “Son iki haftada maalesef acı üstüne acı yaşadık. İkisi kardeş 3 gencimiz motosiklet kazasında hayatını kaybetti. Sebebi ne olursa olsun bu çok acı verici bir durum. Şimdi havalar ısındı motosiklet kullanımı daha da artacak. Motosikletlerinin bilinçli kullanılmasını sağlamak amacıyla belediye hoparlöründen uyarıcı ve bilgilendirici anonslar yapmaya başladık. 17 yaşındaki Caner 15 yaşındaki Emre Kartal Kardeşlerin acısını yaşarken önceki gün de Hamit Öztürk’ü yine motosiklet kazasında kaybettik. Ne olur vatandaşlarımız daha dikkatli olsun” dedi.
Günün belli saatlerinde Köşk ilçe Emniyet Amirliği tarafından halkın motosiklet kazalarına karşı bilinçlenmesi amacıyla hazırlanan metin Köşk Belediyesi İlan Servisi Görevlisi Ümit Açıkgöz tarafından okunuyor. Anonslarda, kasksız ve belgesiz motosiklet kullanılmaması, kullanılan motosikletlerin evraklarının eksik olmaması, çocuklara ve ehliyeti olmayanlara motosiklet verilmemesi yönünde uyarılar yapılıyor.