Nazilli Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (NAKUT), okullarda Afet Bilinci Eğitim Programı kapsamında Nazilli Özel Zafer Orta Okulu ve Pirlibey İlköğretim okulunda Deprem, Yangın ve Tahliye tatbikatı yaptı.
Nazilli NAKUT, UMUT Arama ve Kurtarma Derneği ve TRAC Nazilli şubesi ekipleri ile ortaklaşa düzenlenen Afet bilinçlendirme tatbikatı Nazilli Özel Zafer Orta Okulu ve Pirlibey İlköğretim okullarında gerçekleştirildi.
NAKUT, Geçtiğimiz hafta Nazilli Fen lisesinde gerçekleştirdiği eğitime Özel Zafer Orta Okulu ve Pirlibey İlköğretim okullarında devam etti. Öğrencilere deprem, ilkyardım ve kurtarma çalışmaları hakkında ön bilgi ve eğitim verilmesinin ardından tatbikat ile uygulamaya geçildi. Tatbikatlarda okuldan seçilen öğrenciler görevlendirilerek İlkyardım, Taşıma teknikleri ve tahliye yöntemlerinin uygulattırılması öğrencileri tatbikata ilgi duymasına ve daha etkin hale gelmesini sağladı.
Nazilli’nin biricin derecede aktif fay hattında yer aldığını ve bundan dolayı NAKUT’u kurduklarını söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, NAKUT’un 20 kişilik çekirdek kadrosunun tamamı ile gönüllü belediye personelinden oluştuğuna vurgulayarak “Ekibimiz Etkinlikler kapsamında halkımızı bilgilendirmek için NAKUT’un broşürlerini dağıtıyor. Onları deprem konusunda bilinçlendiriyor. İnsanları Depremin değil, depremle yıkılan binaların öldürdüğünü anlatıyor. Fay hattı üzerinde olmamız nedeni ile olabilecek her şeye karşın sık sık deprem tatbikatı yapan ekibimiz okullarda çocuklarımız da bilgilendiriyor” diye konuştu.
Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü ve NAKUT Ekip lideri Dr. İrfan Özberk bu tarz eğitimlerin öneminin altını çizerek, UMUT Arama Kurtarma Derneğinin Desteği ile okullardan ve diğer kurumlardan gelen tatbikat taleplerine her zaman hazır olduklarını açıkladı.