Nazilli Belediyesi, sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında 65 yaş üstü 500 kişiye evde bakım hizmeti veriyor.
Nazilli Belediyesi tarafından 2014 yılı yerel seçimlerinden sonra Başkan Haluk Alıcık’ın talimatı ile kurulan evde bakım hizmetleri birimi 65 yaş üstü evlerinden çıkamayan yaşlıların, yatalak hastaların ve engelli vatandaşın kişisel bakımlarını yapıyor. Birim, Nazilli merkezin yanı sıra Nazilli Belediyesinden hizmet alan tüm mahallelerinde kişisel bakımı için dışarı çıkamayan yaşlı, yatalak ve engelli vatandaşın ihtiyaç duydukları, berber ve kuaförlük hizmetlerini ayaklarına götürüyor.
Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde çalışmalarını yürüten Nazilli Belediyesi ‘’Evde Bakım Hizmetleri Birimi’’şuan 500’ün üzerinde yaşlıya hizmet veriyor. Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören “Evde Bakım Hizmetleri’’ ile yaşlı yatalak ve engelli hastaların saç, sakal ve tırnak kesimleri periyodik olarak yapılıyor.
Birimin faaliyete geçtiği günden bu yana çok fazla talep gördüğünü, haftanın her günü yoğun bir şekilde gerçek ihtiyaç sahibi kişilere hizmet verildiğini ve bu hizmeti Nazilli merkez ile mahallelerinde sürdürüldüğünü belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Evde Bakım Hizmeti Biriminde görevli arkadaşlarımızın duyarlı temiz çalışmalarından dolayı vatandaşlarımız bu hizmetten dolayı oldukça memnun kalıyor ve talepler her gün biraz daha çoğalıyor. Personelimin bu duyarlı ve özverili çalışmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu güne kadar sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde pek çok hizmeti vatandaşlarımıza sunduk. Sosyal Belediyecilikte önceliğimiz ihtiyaç sahibi kişilerin yanlarında olmaktır. Onlara hizmeti sunarken mutlu olmalarını, huzurlu ve sağlıklı olmalarını sağlamaktır” dedi.