Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi’ndeki mevcut asansörler günümüz şartlarına ve asansör talimatnamesine uygun olarak Nazilli Belediyesi tarafından yenileniyor.
Nazilli Belediyesi Başkanlığınca Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi’ndeki mevcut asansörler yenileniyor. 4 kişiyi taşıyabilme kapasitesindeki mevcut asansörler 8 kişilik olarak yeniden modernize ediliyor. Asansör talimat hanesine uygun olarak yenileme çalışmalarının başlatıldığı asansörler kültür merkezinin eksi iki katındaki sinema salonu dâhil 5’inci katındaki Nikâh salonuna çıkacak. Özellikle engelli vatandaşların engelli araçları ile rahatlıkla kullanabileceği şeklinde yapılan asansör düzenlemesi ile engelli vatandaşlara kolaylık sağlanacak. .
Mevcut Asansörlerin asansör talimatnamesine uygun ve taşıma kapasitesinin arttırılmış şekliyle yenilenmesinin engelli vatandaşlara büyük ölçüde kolaylık sağlayacağını belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Yaklaşık 15 yıl önce o günün şartları ile yapılan asansörlerin her yıl bakımları yapılmasına rağmen artık yetersiz kalması yüzünden mevcut asansörlerde yenileme çalışması yapma gereği duyduk. Metre kare alanı genişletilerek taşıma kapasitesi yükseltilen asansörler -2 katı ile 5. Kat arasında çalışacak. Bu sayede de engelli vatandaşlarımızın Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi binası içerisindeki ulaşımı daha da rahatlamış olacak. 4 kişilik kapasiteden 8 kişilik kapasiteye yükseltilen asansörler sayesinde engelli vatandaşlarımızın da ulaşımı sağlanacak. Böylelikle engelli vatandaşlarımız da rahata kavuşacak” dedi.