Nazilli Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun ortaklaşa düzenlediği resim sergisi görücüye çıktı.
Belediye meydanında açılan resim sergisinde birbirinden önemli eserler ziyaretçilerden tam not aldı. Nazilli Halk Eğitim Merkezi’nin Belediye otoparkında bulunan Belediye dükkânlarındaki Resim Atölyesi’nde eğitim gören yaklaşık 20 kursiyer Aralık ayından bu güne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalarını Belediye Meydanında sergilediler. Resim Öğretmeni Süheyla Ergun yönetiminde karakalem, kabartma, suluboya, yağlıboya, guaj boya, heykel ve rölyef çalışmaları da bulunan kursiyerler ortaya çıkardıkları el becerilerini Nazilli halkının beğenisine sundular.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık 10 gün boyunca Belediye Meydanında sergilenecek Resim Sergisini gezerek kursiyerlerin ortaya koyduğu çalışmaları inceledi ve Kurs Eğitmeni Süheyla Ergun’dan Resim sergisi ile ilgili bilgiler aldı. Kursun aralık ayından itibaren sürdüğünü dile getiren Süheyla Ergun haftada dört gün olarak yürüttükleri çalışmalarda katılımcılara temel bilgiler olan renk, resim ve desen bilgileri aktardıktan sonra onları özgün çalışmalar yapmaya yönlendirdiklerini söyledi. 200 eserin yer aldığı sergide Resimler 50 TL ile 1000 TL arasında fiyatlarla satışa sunuldu. Birbirinden güzel portreler ve doğa resimlerinin yer aldığı sergide Belediye Başkanı Haluk Alıcık, çalışmaları oldukça beğendiğini ifade ederek sanatsal faaliyetler insanın yaratıcılığını etkiler. Düşünce aktarımına yeni boyut kazandırır. İnsana ifade özgürlüğü sunar. Nazilide son dönemde yaygınlaşan sanatsal çalışmalar bizi oldukça mutlu ediyor. Serginin oluşmasında emeği geçen kursiyerlerimize ve Süheyla hocamıza çok teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Kurs öğretmeni Süheyla Ergun ise bu güne dek Nazilli Belediyesi ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini ifade ederek “Sanat ile iç içe olan bir Nazilli yaratmak için Belediye Başkanımız Haluk Alıcık bizlere hep destek oldu. Kendisine teşekkür ederiz. Yeni açılacak kurslarımızı takip etsinler. Resme ilgisi olan, yetenekli her yaştan insanımızı kurslarımıza bekliyoruz” dedi.