Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Yalınkuyu Mezarlığı ve çevresinde bakım onarım çalışmaları yaparak güzel bir görünüm kazandırdı.
Nazilli Belediyesi Yalınkuyu Mahallesi mezarlığında yenileme bakım onarım ve düzenleme çalışmaları yaparak güzel bir görünüm kazandırdı. Fen İşleri Müdürlüğünce tamamen bakıma alınan mezarlık içerisinde ve çevresinde başlatılan bakım ve düzenleme çalışmalarında parke taşı döşemesi yapılırken Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli tarafından mezarlık içindeki bitkilerin budama ve bakımları ile kurumuş ot, çalı ve bunun gibi temizlikleri yapıldı. Bunun yanı sıra Yalınkuyu mahallemizin eski mezarlık alanının küçük ve tepede bir alanda olması nedeni ile Yalınkuyu Mahalle Muhtarı ve vatandaşlarının Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık‘daa yeni bir mezarlık alanı isteklerinde bulunmuşlardır. Başkan Alıcık yeni mezar alanının keşfini yaptırarak Fen işleri Müdürlüğüne bu mezarlık çalışmalarının hemen başlatılması yönünde talimat verdi. Yalınkuyu yeni mezarlık alanında tefsiye çalışması yapıldıktan sonra yeni mezar alanları oluşturuldu. Oluşturulan alanların ara kısımlarına parke taşı döşenerek daha düzgün hale getirildi. Ayrıca Mezarlık içi ve çevresindeki yollar da kilitli parke taşı kaplanarak yeniden düzenlendi.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık kabirler arası döşenen parke taşları ve yapılan temizleme ile budama işlemleri sayesinde vatandaşların kabirlerini daha rahat ziyaret edebilecekleri belirti. Mezarlıkların endişe ve korku ile karşıdan bakılan yerler olmadığını aksine sık sık ziyaret edilerek huzur duyulabilecek ve kişilerin yakınlarına yaptıkları ziyaretler ile ruhlarını şad ettikleri mekânlar olduğunu söyledi. Yalınkuyu mahallesi sakinlerinin cenazelerini artık engebeli bir arazide değil düzenlenmiş bir mezarlık alanına defnedebilecekleri belirterek yapılan her duanın kabulünü diledi. Başkan Alıcık ayrıca Nazilli Merkezdeki mezarlıklar ile mahallelerde yer alan mezarlıkların Nazilli Belediyesi tarafından rutin temizlik, onarım, bakım ve boyama çalışmalarının yapıldığını da sözlerine ekledi.
Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın duyarlı yaklaşımını ve Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğünün yürütmüş olduğu çalışmaları takdirle karşılayan Yalınkuyu Mahallesi sakinleri mezarlıkta yapılan çalışmalar sonunda tozlu toprak yollardan kurtulduklarını, mezarlık içinde ve çevresinde yapılan çalışmalarla Yalınkuyuı Mezarlığının daha güzel bir görünüme kavuştuğunu belirterek teşekkür ettiler.