Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Antrenör Türkay Koşar yönetiminde BESYO sınavlarına hazırlanan öğrencilere, sınavlara daha iyi şartlarda hazırlanabilmeleri için destek veriyor.
Nazilli Belediyesi BESYO (Beden Eğitimi Spor Yüksekoulu) hazırlanan gençlere tam destek veriyor. Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Antrenör Türkay Koşar yönetiminde BESYO sınavlarına hazırlanan öğrencilere, sınavlara daha iyi şartlarda hazırlanabilmeleri için Sümer Rekreasyon alanı içerisindeki spor tesislerini öğrencilere tahsis ederek, spor malzemesi desteği sağlıyor. Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Bölümlerine giriş hakkı elde edebilmeleri için sınavlara daha iyi şartlarda hazırlanmaları gerektiğine vurgu yapan Nazilli belediye başkanı Haluk Alıcık; “Düzenlediğimiz kurs Nazilli gençlerimize üniversitelerin BESYO (Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu) sınavlarına hazırlanmalarına destek amaçlıdır. Nazilli gençlerimizin bu sınavlarda diğer sınava giren öğrencilerden geri kalmamaları hatta daha avantajla olabilmeleri açısından gençlerimizin yanında olalım istedik. Bizim belediye olarak spor tesislerimiz, spor alanlarımız, spor malzemelerimiz var, bunlar geçlerimize faydalı olsun hayatlarını yön verirken yanlarında olalım dedik. Bu gençlerimiz bir meslek sahibi olabilmek için sınava giriyorlar. Kazandıklarında çocuklarımıza gençlerimize hatta halkımıza eğitim verip hem kendi geçimlerini hem sağlayıp hem de ülke sporunun gelişmesi, sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlayacaklar. Bu gençlerimizin yarın beden eğitimi öğretmeni antrenör yönetici spor işletmecisi idareci kulüp müdürü kulüp başkanı hatta gençlik spor müdürü olmaya aday kişiler olacaktır. Bizimde bunda bir katkımız bir takviyemiz olursa ne mutlu bize” dedi.
Nazillili gençlerimiz sunulan bu imkanlar sayesinde sınavlarda daha avantajlı hale geldiklerini dile getiren Antrenör Türkay Koşar “ Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinde binlerce öğrencinin sınavlara hazırlandığı ortamda Nazilli belediye başkanı Haluk ALICIK’IN gençlerimize tüm tesisleri açması malzeme desteği vermesi bizim antrenmanları daha daha verimli yapıp sınav ortamına uygun şekilde ve en hazır durumda genç sporcularımızı hazırlamamıza katkısı büyük oluyor” ifadelerini kullandı.
Çalışmalar hakkında da bilgiler veren Antrenör Türkay Koşar; Çalışmalarımızda üç antrenör arkadaşımızda bize destek veriyor. Antrenmanlarımız şu an haftanın 5 günü devam ediyor, ilerleyen haftalarda 6-7 gün ve 9-10 antrenmana çıkacak. Kursumuza katılan öğrencilerimizi; kuvvet, dayanıklılık, sürat, çabukluk koordinasyon, jimnastik ve branş çalışmalarına tabi tutuyoruz. Öğrencilerimizin yetenek gösterdikleri performanslarına göre uygun üniversitelerin özel yetenek sınavlarına yönlendiriyoruz” dedi.