Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi’nde kullanıma uygun olmadığı tespit edilen 2 asansör yenilendi. Engelli dostu olan yeni asansörlerde görme ve duyma engelliler için sesli kumanda cihazları ve işaretler de yer alıyor.
Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi’nde bulunan 2 adet, 4 kişilik asansörler, kullanıma uygun olmadığı için yenilenilendi. Kısa süre içerisinde tadilat ve revize edilen yeni asansörlerde yangına dayanıklı kapı ve tam otomatik ve kata kurtarma sistemi de bulunuyor. Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği çerçevesinde yeşil bilgi etiketi almaya uygun asansörlerde yangın ve deprem yönetmeliğine uygun malzeme de kullanıldı. Genişlik bakımından engellilerin kullanımına uygun olmayan eski asansörler yerine engellilerin rahat kullanabilecekleri asansörler tercih edildi. Ayrıca yeni yapılan asansörlerde görme ve duyma engelliler için de sesli kumanda cihazları ve işaretler de yer alıyor.
Yeni asansörlerin engelli dostu olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Yaklaşık 15 yıl önce o günün şartları ile yapılan asansörlerin her yıl bakımları yapılmasına rağmen artık yetersiz kalması yüzünden mevcut asansörlerde yenileme çalışması yaptık. Metre kare alanı genişletilerek taşıma kapasitesi yükseltilen kültür merkezinde yenilenen asansörler sayesinde engelli vatandaşlarımız Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi binası içerisindeki her kata rahatlıkla ulaşabilecekler” diye konuştu.