Darbe teşebüssüne karşı ayaklanan Nazilli halkı, belediye meydanına akın etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sokağa çıkın çağrısı üzerine üyelerine sms atan AK Parti Nazilli Teşkilatı, halkı protestoya davet etti. Atılan mesajda; "Darbe girişimi adı altında yapılan kalkışmayı kınıyoruz. Tüm parti üyelerimizi parti binasına davet ediyoruz. İlçe Başkanı İmran Acar" ifadeleri yer aldı.
KISA SÜREDE YÜZLERCE İNSAN
Mesajla üyelerini parti binasına çağıran AK Parti İlçe Teşkilatı, kısa sürede yüzlerce vatandaşı parti binası önünde toplamayı başardı. İlçe Başkanı İmran Acar, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ve Yönetim Kurulu üyelerinin de eşlik ettiği yürüyüşe, yaklaşık iki bin kişi destek verdi. Hürriyet Caddesi, Ordu Caddesi ve Atatürk Bulvarı’nda yürüyen vatandaşlar, " Darbeye karşı omuz omuza, dik dur eğilme bu millet seninle, asker kışlaya, darbeye hayır" sloganları atarak, belediye meydanında toplandı. Meydanda uzun süre slogan atarak, darbeyi kınayan binlerce kişiye, alana gelen MHP’liler de büyük destek verdi. Tekbir sesleriyle inleyen çarşı merkezinde, namazdan çıkan Koca Cami imamı da cemaatiyle birlikte alana gelerek, mikrofonla fetih suresini okudu.
BU KALKIŞMA DARBEDİR!
Belediye meydanında toplanan kalabalığa gece saat 03:45 sularında bir konuşma yapan AK Parti Nazilli İlçe Başkanı İmran Acar, "Akşam saatlerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş Hükümetine uygulanmak istenen baskı, demokrasiye karşı vurulmuş bir darbedir. Bu kalkışma seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a, milli iradeye ve yüce meclise yapılmış bir kalkışma, darbe teşebbüsüdür. Biz bu kalkışmayı esefle kınıyoruz. Darbeye karşı bu meydanda birlikte direniyoruz" dedi.