Girişimcilik alanında yapılan yeniliklerle bölgede liderliğini koruyan Nazilli Ticaret Odası (NTO), girişimcilik kursunu tamamlayan işletmecileri ve proje ekibini kahvaltı etkinliğinde buluşturdu.
Kurslarda başarıyı yakaladıklarını belirten NTO Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, " Kursları önümüzdeki süreçte daha yoğun bir şekilde sürdürmeye çalışacağız. Türkiye ortalamasında kurslarını bitirip de işyeri açma oranı yüzde 5 iken, bizim girişimcilik kurslarını bitirip iş yeri açma oranı yüzde 20 oranında. Bu oranlar ne kadar isabetli bir eğitim verdiğimizin göstermektedir" dedi.
Açtığı girişimcilik kurslarında farkındalık yaratan Nazilli Ticaret Odası(NTO), girişimcilik kurslarında yakaladığı başarıyla Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. Kurslarına Aydın’ın çeşitli ilçelerinden talepler olduğu gibi Muğla’dan, Manisa’dan ve Denizli’den de oldukça fazla ilgi olduğunu belirten proje ekibi eğitmenleri, kurslardaki eğitimlerin ve eğitmenlerin bu durumda büyük katkısı olduğunu belirtiyor. KOSGEB ile ortaklaşa yürütülen girişimcilik kurslarının eğitimini başarıyla tamamlayan NTO proje ekibi, yeni işletmeciler ile kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Şehitler parkında gerçekleşen kahvaltı etkinliğine; Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, ADÜ Kuyucak MYO Öğretim Görevlisi Yıldırım Toprak, Nazilli ve bölgesinde görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri, Kurs Proje Ekibi ve girişimciler katılım sağladı. Etkinlikte proje ekibi ve girişimciler, kendi hayat hikayelerini ve kurs sürecini değerlendirdi. NTO’nun eğitimiyle eğitimli birer işletmeci olduklarını kaydeden girişimciler, proje ekibine ve yönetim kuruluna teşekkür ettiler. Üniversite öğrencilerinden oluşan proje ekibi ise programın sonunda girişimcilerle hatıra fotoğrafı çekildi.
ORANLAR TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜSTÜNDE
Kahvaltı sonrasında açılış konuşması yapan NTO Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, Kurslarda başarıyı yakaladıklarını belirtti. Kurs sonrasında iş yeri açma oranında Türkiye ortalamasının üstünde olduklarını ifade eden Arslan, "2014 yılında başlamış olan girişimcilik kurslarımızı bitirip işletmelerini açmış olan arkadaşlarımızla bir araya gelip, kahvaltı etkinliği düzenledik. Hem istişare yapmak hem de girişimcilerin kaynaşmasıyla alakalı odamızın tertiplemiş olduğu fikir cimlastiği benzeri bir programdı. Bu programlarımızın ilki olmakla beraber, önümüzdeki süreçte daha yoğun bir şekilde sürdürmeye gayret göstereceğiz. Türkiye ortalamasında kurslarını bitirip de işyeri açma oranı yüzde 5, bizim girişimcilik kurslarını bitirip iş yeri açma oranı yüzde 20 oranında. Bu oranlar ne kadar isabetli bir eğitim verdiğimizin göstermekte. Ayrıca girişimcileri seçme noktasında odamızın ve işletme açma konusunda ciddi niyeti olan arkadaşlarımızın çabalarını hatırlatmak isterim. Ülke ekonomisinde girişimciler olmadığı takdirde herhangibir katkı olunmayacağı kanaatindeyiz. Girişimci sayısı ne kadar artarsa, ülkedeki yatırımcının kendisini geliştirmesi anlamında bir basamak olduğunu düşünüyoruz. Onun için de KOSGEB kurslarını önem vererek, her geçen gün sayılarını arttırmak suretiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yıl sonuna kadar 300 girişimcinin belgelerini teslim ederek, ülke ekonomisine katkı sunacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.
"SEKTÖRÜ TANIMA FIRSATI BULDUM"
Proje ekibinden olan genç girişimci Arda Hiçyılmaz, ekibe girdikten sonra sektörü tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. İHA muhabirine konuşan genç girişimci, " Proje ekibinin ilk üyelerindenim. Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Proje yazmaya 2. sınıfta başladım. Kurslar ve proje ekibi sayesinde birçok sektörü tanıma fırsatı buldum. Ticaret Odasında 2 yıl staj yaparak, kendimi geliştirme imkanı buldum. Proje yazmayı mesleğim haline getirmek istiyorum. Sektörleri tanıdıkça kendi iş fikrim oluştu ve iş yerimi açtım. Doğal kuru incir işine girdim. www.dogalkurugida.com resmi sitemizle de internet üzerinden aktif bir şekilde bölgenin en önemli ürünlerini paketleyip, markalaştırıp tüm Türkiye buluşturmayı hedefliyorum" dedi.
HEMŞİRELİKTEN İSTİFA EDİP, GİRİŞİMCİ OLDU
Yıllarca Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak çalışan Nilüfer Kansu’nun hayatı, Ticaret Odası’nın gişimcilik kursuna gitmesiyle değişti. Memurluktan istifa eden Kansu, hayallerinin peşinden koşup, Nazilli ve bölgenin ilk doğum fotoğrafçısı oldu. Kahvaltı etkinliğinde konuşan Kansu, " Nilüfer Kansu Fotoğrafevi’nin sahibiyim. Doğum ve bebek fotoğrafçılığıyla başladım serüvenime. Daha sonra diğer fotoğrafçılık hizmetlerini de ekledim. Fotoğrafçılığı sanatsal bir yorum olarak öğrendiğim için yaptığım işin niteliğinin anlaşılması ve sadece ticaret değil, müşterilerimin kendilerini özel hissetmelerini sağlamak istiyorum. İşimi aşkla yapıyorum. Mutlu müşteri prensibim" ifadelerini kullandı.