Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanmasına(PDY) yönelik Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğünde görevli karakol amiri H.B ile Emniyet İstihbarat Biriminin eski Amiri F.Ö’nün de aralarında bulunduğu 4 polis tutuklandı.
15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ üyelerine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ile bağlantıları olduğu iddiasıyla Nazilli’de daha önce 15 polis tutuklanmıştı. Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında iki gün önce gözaltına alınan İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli karakol amiri H.B ile Emniyet İstihbarat Biriminin eski Amiri F.Ö’nün de aralarında bulunduğu 4 polis, dün akşam adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından hakim karşısına çıkan şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
15 Temmuz’dan bu yana Nazilli’de devam eden operasyonlarda; 500 evde arama yapıldı, 380 kişi gözaltına alındı, 180 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Operasyonların hızla sürdüğü Nazilli’nin, Aydın genelinden daha çok maddi kaynak elde ettiği için cemaat nezdinde İl statüsünde olduğu öğrenildi.