Nazilli Belediyesi’nin okullar arasında düzenlediği 2015-2016 dönemi atık pil toplama kampanyasında en çok pil toplayan okullar ve öğrenciler ödüllendirildi.
Nazilli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamındaki okullar arası atık pil toplama kampanyası sonucunda en çok pil toplayan okullara ve öğrencilere Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından Başkanlık makamında ödülleri verildi. Makamda gerçekleşen ödül törenine Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Özer dereceye giren okulların müdürleri ve ödül almaya hak kazanan öğrenciler katıldı.
Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Belediye Temizlik işleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamındaki okullar ve öğrenciler arası pil toplama kampanyası sonucunda en çok pil toplayan okullara ve öğrencilere Başkanlık Makamında ödülleri verirken özellikle Çevre Koruma Haftasında ödül töreni düzenleyerek çevreyi korumanın önemini bir kez daha hatırlatmak olduğunu vurgu yaptı. Başkan Haluk Alıcık Çevre kirlenmesinin en büyük etkeninin insan olduğunu söyledi. İnsanın doğaya verdiği zarar kadar hiçbir varlığın vermediğini hatırlatan Haluk Alıcık; “Doğanın korunması ve tahribatının engellenmesi zorunludur. Atık pillerin çevre ve insan sağlığına verdiği zararlar konusunda öğrencileri bilinçlendirmek ve kullanılmış pillerin doğaya kontrolsüz bırakılması önlenmelidir. ‘Atık Pil Toplama Kampanyası’ da bu bilinçlendirmeyi desteklemektedir. Belediyemizin sürdürdüğü bu kampanya ile İlköğretim çağındaki öğrencilerden başlayarak aileler ve toplumun tüm kesimlerinin atık pillerin zararları ve çevrenin kurtarılması konusunda duyarlılığını artırmak amacıyla düzenlenen kampanyaya büyük oranda katılım sağlandı” dedi.
Okullar arası Pil toplama yarışmasında birinci olan Zübeyde Hanım Anaokuluna projeksiyon cihazı, ikinci olan Fatih İlkokuluna Bilgisayar, Üçüncü olan Fen Lisesi’ne de renkli yazıcı verildi. Başkan Alıcık Yarışmaya öğrenci bazında katılarak derece elde eden Mustafa Çevik Çelik, Duru Nuran Kakpınar, Melih Darcan, Abdül Kızmaz, Alper Gürcan, Büşra Alaca, Nursel Akdemir, Sıla Saygın ve Vildan Önal’a tablet bilgisayarla ödüllendirdi. Başkan Alıcık Tablet Bilgisayarların yanı sıra 9 öğrenci içinde yer alan küçüklere oyuncak da hediye ederek sevindirdi.