Aydın’ın Nazilli ilçesinde yürütülen FETÖ / PDY operasyonları kapsamında eş zamanlı düzenlenen operasyonla örgüte bağlı olduğu iddia edilen yaklaşık 60 kadın gözaltına alındı. Akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden iki kadın, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü eş zamanlı operasyon kapsamında geçtiğimiz günlerde kapatılan Koza ve Kardelen derneklerine üye olduğu öğrenilen çok sayıda kadın gözaltına alınmıştı. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından dün gece sağlık kontrolü için hastaneye götürülen yaklaşık 60 şüpheli kadın, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan şüphelilerden 2 kişinin tutuklandığı bilgisine ulaşıldı. Diğer kadınların ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları öğrenildi.
Öte yandan, MİT ve Emniyet İstihbarat ekiplerinin bilgi havuzuyla nokta operasyonlar yapan güvenlik güçlerinin, FETÖ soruşturmasını Nazilli ve çevresinde derinleştireceği öne sürüldü.