Aydın’ın Nazilli İlçesinde darbe teşebbüsü sonrasında açığa alınan 2’si savcı 6 hakimin gözaltına alınmasının ardından iş adamlarına yönelik operasyon başlatıldı. Dün akşam saatlerinde harekete geçen TEM ekipleri 1 iş adamını gözaltına aldı.
Türkiye’yi sarsan darbe teşebbüsünün milletin dik duruşu sayesinde başarısızlıkla sonuçlanması üzerine harekete geçen Emniyet teşkilatı, darbenin planlayıcısı olduğu öne sürülen Gülen Cemaati’ne bağlı üst düzey asker, bürokrat ve iş adamlarına yönelik operasyon başlattı. Aydın’da darbe teşebbüsünün ertesi günü harekete geçen polis, 27 hakim ve savcıyı, 60 iş adamını gözaltına almıştı. Aynı gün Nazilli Adliyesi’nde görev yapan 2’si Cumhuriyet Savcısı ve 6 hakimin HSYK tarafından açığa alınması, operasyonların devam edeceği sinyalini vermişti. Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen 2 savcı ve 6 hakim ifade işlemleri için dün emniyete götürüldü.
İŞ ADAMLARINA DA SIÇRADI
Dün Aydın’ın Efeler ilçesinde başlatılan operasyonlar neticesinde gözaltına alınan 27 hakim-savcının ardından operasyon silsilesi Didim’e kadar uzanmıştı. Didim’de 1 savcının tutuklanması sonrası Aydın’da 60 iş adamının gözaltına alındığı haberi gündeme bomba gibi düştü.
NAZİLLİ’DE 1 İŞ ADAMI GÖZALTINDA
Nazilli’de Terörle Mücadele Şube Amirliği’ne bağlı ekipleri, dün akşam saatlerinde paralel yapıya bağlı iş adamlarına yönelik ilk kez operasyon gerçekleştirdi. H.D.T isimli bir iş adamının ani bir baskınla gözaltına alındığı öğrenildi. Sağlık kontrolü için Nazilli Devlet Hastanesi’ne getirilen iş adamının şuanda gözaltında olduğu bilgisine ulaşıldı. Öte yandan, Nazilli polisinin çok yakın bir süre içerisinde Paralel Devlet Yapılanmasına üye oldukları iddia edilen çok sayıda iş adamının yakalanması için çalışma başlatacağı ileri sürüldü.
AK PARTİLİ ACAR, OPERASYON SİNYALİNİ VERMİŞTİ
Aydın’da yapılan paralel operasyonları sonrasında bir haber sitesine demeç veren AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Avukat İmran Acar, Türkiye’nin tamamında başlayan gözaltı operasyonlarının Nazilli’ye sıçradığını açıkladı. Operasyonlarda adı geçen kişilerin paralel devlet yapılanmasıyla (PDY) ilişkilerinin daha net ortaya çıkacağını belirten Acar, şu ifadeleri kullanmıştı; “Türkiye’nin tamında yapılan bu gözaltı ve operasyonlar ilçemize de sirayet etmiş vaziyette. Nazilli’deki bu 2 bin 745 kişinin isimlerinin içinde ilçemizden de şahıslar var. Sanırım süreç tamamlandıktan sonra göreceğiz artık. İlçemizdeki bu isimlerin örgütle ne gibi bağlantıları var. Hani noktada iş birliği içerisinde bunlar ortaya çıkacak. Ama bugüne kadar ne gibi deliller ortaya çıkmış ben bu konuya sahip değilim. Anlaşılan o ki HSYK müfettiş raporları gibi bir şeyler elde etmiş her halde bu noktaya gelinilmiş.
Açıklamasında Nazilli’de paralel devlet yapılanmasına finans sağladığından şüphelenilen kişilere yönelik her an gözaltına alma operasyonu için düğmeye basılacağını söyleyen İmran Acar, “Şunu takdir etmek lazım. Türkiye’nin tamamında bugüne kadar alışık olunmayan bir şekilde operasyon başladı. İşte şimdi Aydında 60 tane iş adamı gözaltına alınıyor. Bu iş adamların yanında Hakim ve Savcılar var. Finans sektörü gelecek. İş adamları gelecek. Bunların ayakları da mutlaka da Nazilli’ye de sirayet edecektir" diye konuştu.