Kuşadası’nda çektiği ‘Vicdan Ağacı’ filminin ardından Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde ‘Mor Ufuklar’ isimli yeni filminin çekimlerine başlayan ödüllü yönetmen Olgun Özdemir, Aydın’ın çok önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu kaydetti.
Bir önceki filmi olan Vicdan Ağacı’nı Kuşadası’nda çeken ve ulusal ve uluslar arası birçok ödül alan Olgun Özdemir yeni filminin hikayesi için Bozdoğan’ın çok uygun olduğunu ve bu yüzden burayı tercih ettiğini dile getirdi. Bozdoğan’da bulunan yaylaların tıpkı Karadeniz’deki gibi olduğunu ifade eden Özdemir, “Aslen Trabzonluyum, memleketim Sürmene gibi buralar. Burası Yunanistan’da olsa yazın 3 aylık sezonda 2 milyon turist ağırlar” diyerek potansiyelin gerektiği gibi değerlendiremediğini vurguladı.
ŞİRİNCE’DEN VAZGEÇTİ BOZDOĞAN’I SEÇTİ
İlk olarak filmi Şirince’de çekmek istediklerini daha sonra Bozdoğan’da karar kıldıklarını söyleyen Özdemir, “Görüntü yönetmenimizle Bodrum’dan tutun, Didim’e kadar bütün Ege’yi dolaştık. Başlangıçta Şirince’de çekmeyi düşünüyorduk. Fakat muhasebecim Bozdoğanlı. Onun sayesinde burayla tanıştık. Hikayemizin dokusuna çok uygun geldi burası” dedi.
Sultanhisar’da bulunan Nysa Antik Kenti’ni de film için geldiğinde tanıma fırsatı elde ettiğini söyleyen Özdemir, Nysa’nın en az Efes kadar değerli bir yer olduğunu ama yeterince tanınmadığı ifade etti.