Nazilli Belediyesi, akülü tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlar için Akü Dolum İstasyonu kurdu.
Nazilli Belediyesi tarafından akülü tekerlekli sandalyelerin güç ikmalini sağlamak amacıyla, pilot nokta olarak Ordu Caddesi Atatürk Parkı girişinde Akü Dolum İstasyonu faaliyete geçirildi. Adnan Menderes Üniversitesi Atça Meslek Yüksek Okulu Gurup Anonim öğrencileri tarafından ortaya çıkarılan projeye Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık destekleyerek uygulamaya geçirilmesini sağladı.
Grup Anonim’in üyeleri Ceyda Öztürk Mine Akgönül, Nurettin Balcı, Esra Gezer, Reyhan Arslan ve Ayşe Arslan tarafından hazırlanan Akülü tekerlekli sandalye şarj istasyonu projesinin okullarında onaylanması sonrasında projeye destek alabilmek için Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı makamında ziyaret ettiler. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Proje Dersi, Engelsiz Meslek Yüksek Okulu kapsamında hazırladıkları projeyi Başkan Alıcık’a sunmalarının ardından projeyi çok beğenen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Şarj İstasyonu kurulması için gerekli çalışmaların yapılması talimatını kurmaylarına verdi. Çalışmalar kapsamında ilk olarak istasyonun kurulacağı yer belirlemesi yapılarak gerekli bağlantılar kuruldu. Şu an ilki için en uygun nokta olan Ordu Caddesi Atatürk Parkı girişinde Akü Dolum İstasyonu faaliyete geçirildi.
Projelerinin amaçlarının Akülü tekerlekli sandalye kullanan engellilerin yolda aküleri bittiğinde akülerini şarj edecekleri üniteler yaptırmak ve onların yolda kalmamalarını sağlamak olduğunu belirten Grup Anonim öğrencileri; “ADÜ Atça MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ders kapsamında Engelsiz MYO bu seneki proje konumuz idi. Buna istinaden biz gurup olarak bu projeyi hazırladık. Bu proje için Nazilli Belediyesi ile görüştük. Belediye Başkanımız Haluk Alıcık projemizle çok ilgilendi. Enteresan bir proje olarak buldu. Projemize onay verdi. İlgili birimleri harekete geçirerek projemiz 10 gün içinde Belediye Başkanımızın katkılarıyla tamamlandı. Atatürk parkı dışında birçok yerde de yaptıracaklarını söylediler. Grup Anonim olarak böyle bir projede öncülük yaptık ve çok mutluyuz” şeklinde konuştular.
Akü Dolum İstasyonları sayesinde akülü sandalye kullanan vatandaşlar, en büyük korkularından biri olan yolda şarj bitmesi sorununu artık yaşamayacaklarını belirten Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “ Aynı anda 3 aracın şarj olabildiği ve hızlandırılmış şarj sistemiyle 10-12 saat süren tam şarj süresini 3 saate indiren Akü Dolum İstasyonunda, engelli vatandaşlar 15-20 dakikalık kısmi dolum yaparak da yollarına devam edebilecekler. Yolda akülerinin bitmesi endişesini taşıyan yürüme engelli vatandaşların hayatlarına daha fazla katkıda bulunacak bu projeyle, akülü araç kullanan engelliler daha rahat ve özgür gezebilecek. Böyle bir proje ile bize gelen öğrenci kardeşlerime düşüncelerinden dolayı kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.