Dünyanın en büyük Ticari Araç ve Ekipmanları fuarı IAA 2016, Almanya’nın Hannover kentinde başladı. Bu yıl 66’ıncı kez düzenlenen fuara katılan merkezi Aydın’da bulunan önemli Türk firmalarından OKT Trailer yoğun ilgi gördü. 52 ülkeden 2 bine yakın firmanın yer aldığı fuarda, Türkiye’yi Aydınlı OKT Trailer firması ile birlikte 93 firma temsil ediyor.
Türkiye’ de treyler sektöründe öncü markalar arasında yer alan OKT Trailer, 66. kez düzenlenen IAA Ticari Araçlar Fuarı’ nda yerini aldı. Türk treyler sektöründe ilklere imza atan ve yenilikçi araçlara sahip olan OKT Trailer, taşımacılığın farklı alanlarında faaliyet gösteren müşterilerine, yenilenen Alüminyum Konik Tanker Semi Treyler ve W Tip Silobas Semi Treyler ürünlerini yakından tanıtıyor.
"OKT Trailer, Türk Treyler sektöründe öncü üretim güçlerinden biri"
Treyler üretimi konusunda bugün Türkiye’ nin; sahip olduğu üretim ve satış adetleri ile Avrupa’ nın 3. büyük pazarı olduğunu belirten OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş , OKT olarak, güvenliği ön planda tutan, mal kaybını önleyen ve çevreyi koruyan inovatif tasarımları ile dünya devlerinin yer aldığı 66. IAA Ticari Araçlar Fuarı’ nda “Türkiye’ nin Treyler Üretim Gücü” nü gözler önüne serdiklerini söyledi.
35 yıla yakın deneyimi, üretilmeyeni üretebilme gücü, her geçen gün genişleyen ürün yelpazesi ile Türkiye’nin sahip olduğu bu başarıda, OKT Trailer olarak önemli bir rol oynadıklarını belirten Maraş, fuarda yoğun ilgi gördüklerini belirterek “Rekabetin giderek arttığı, taşımacılık ve lojistik sektöründe alışkanlıkların değiştiği, güven ve sürüş konforunun öne çıkarıldığı tasarımlarımızla, farklı ihtiyaç ve beklentileri, müşterilerimiz özelinde bir terzi hassasiyeti ile ele alıyoruz. Üretim heyecanımızı, Ar-Ge ve bilgi teknolojileri ile senkronize ederek dünya teknolojileri paralelinde, yeniliğin içinde bilinenin dışında, araç sahibinden kullanıcısına ve hatta hizmet sunduğu müşterisine, ürün ve hizmet kalitemiz ile sürdürülebilir, bütünleşik bir değer sunuyoruz. Mühendislik sanatımızı bugün 35 ülkeye aynı kalite çizgisiyle ulaştırıyoruz. Her geçen gün dünya üzerinde yeni bir noktada OKT Trailer markası ile var olmak, yeni pazarlarda ülkemizin adını duyurmak ve Türk Treyler sektörüne olan katma değerimizi artırmak için çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.
“Alüminyum Konik Tanker Semi Treyler ile gövde gösterisi”
Benzersiz OKT özellikleri ile akaryakıt ve kimyasal lojistiğinin vazgeçilmezlerinden olan yeni üründen de söz eden Maraş, “Enlemesine eksiz, yekpare levhalı gövde yapısı, en az sayıda birleşim noktası ile yüksek mukavemetli ve uzun ömürlü kullanım sağlayan Alüminyum Konik Tanker Semi Treyler, ADR sertifikalı, 5 bölmeli ve 38.000 litre tasarım kapasitelidir. Tankerde derin çekme yöntemiyle açılan çıkışlar, tankın alt kısmında, içerisinde ürün kalmayacak şekilde tam boşaltım sağlar. Gömme tip menhol boğazlar, olası devrilme ve darbelere karşı armatürleri korur. Ayrıca menhol kapağı üzerindeki ekipmanlar, mevsimsel hava şartlarına (yağmur, kar, güneş, toz gibi) karşı koruyucu kapağa sahiptir. Hafifliği ve ergonomisi ile kullanım kolaylığı sağlayan Alüminyum W tip Silobas Semi Treyler 97/23/EC Basınçlı Kaplar Yönetmeliği’ ne uygun, özel kaynak teknolojisi ile güven veren yüksek performanslı bir üründür. Gruplandırılmış, tanımlı ve sistematik boşaltım hattı tesisatı, ergonomik, kolay ulaşılabilir, kontrollü ve hızlı müdahale sağlar. Müdahale edilebilir alt çıkış hunileri, kamloklu bağlantı ile tıkanmalara karşı hızlı ve kolay kullanımlıdır. Gövde içinin kolayca temizlenmesini sağlar. Dirseksiz, direkt alt çıkış borulaması, hızlı, aşınmayı azaltır, tıkanma riskini engeller” diyerek dünyada ilkleri başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.