Aydın’da son günlerin en büyük sorunlarından biri trafik sorunu oldu. Yaşanan trafik yoğunluğuna bir de plansız kazı ve yol kapatmalar eklenince Efeler’de trafik çileye dönüştü.
Aydın’da devam eden altyapı çalışmaları, doğalgaz çalışmaları ve özel firmaların inşaat çalışmaları nedeniyle yollar kullanılmaz hale geldi. Bazen gelişi güzel kapatılan, bazen de hiçbir işaret konulmadan yolun kapalı olduğu caddenin sonundaki iş makineleri ya da derin çukurlarla anlaşılan Efeler İlçe Merkezi’nde sürücüler de yayalar da adeta sabır testinden geçiriliyor.
Sorunun en fazla yaşandığı bölgelerden biri olan Cumhuriyet Mahallesi’nde gelişigüzel kapatılan yollar ve işaretleme yapılmadan kapatılan yollar zaman zaman sürücüler arasında da kavgalara neden olmaya başladı. Körfez Caddesi’nden Tevfik Fikret Caddesi’ne geçişteki yollar, Valikonağı ve Meteoroloji bölümünün olduğu yerden de Tevfik Fikret Caddesine geçen yolların tamamı hiçbir işaretleme yapılmadan kapalı tutulduğunu belirten sürücüler, “Bölge hastane bölgesi özellikle acil işi olanlar ya da hastaneye yetişecek olanlar çıkmaz hale getirilen sokaklarda ciddi sıkıntı yaşıyor. Levha olmadığı için de kimse yolun kapalı olduğunu fark edemeyince zaman zaman sürücüler arasında tartışma yaşanıyor” diyerek vatandaşlar yetkililerden yolların planlı ve mutlaka işaretleme yapılarak kapatılmasını istediler.