Nazilli, Burdur ve Bandırma polisinin ortak operasyonlarıyla sonucu bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Operasyonlarda bomba yapımında kullanılan 196 bidon hidrojen-peroksit, 1 kamyon, 2 traktör ve tonlarca makarna ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, 1 hafta önce Konya’dan çalınan 2 traktörün zanlısı olarak aranan iki şebeke üyesi, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bir fabrikadan incir beyazlatmada ve bomba yapımında kullanılan 196 bidon hidrojen peroksit maddesini dolandırarak Nazilli’ye getirdi. Maddeleri piyasaya sürmek için hazırlanan Ö.B. ve E.K. Nazilli’nin Güzelköy Mahallesi’nde bir eve 124 bidon hidrojen peroksit maddesini sakladı. 72 bidon hidrojen peroksidi ise Bozdoğan’ın Kavaklı Mahallesinde bir incir fabrikasına satan şebeke, jandarma ve polisin teknik takip sonucunda yakayı ele verdi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan E.K. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
1 KAMYON MAKARNA DOLANDIRDILAR
Serbest bırakıldıktan sonra dolandırıcılık faaliyetlerine devam eden E.K. ve arkadaşı Ö.B. Bandırma’da bulunan bir fabrikadan tonlarca makarna dolandırdı. Kamyonla Burdur’da yakalanan şebeke üyesi iki kişi etkisiz hale getirilerek, Bandırma polisi tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında ek gözaltı süresi istendi.