Kuşadası’nda vatandaşın başına musallat olan sabıkalı motosiklet hırsızları, fimleri aratmayan bir kovalamaya sonucu polis ekipleri tarafından yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Kuşadası’nda son günlerde motosiklet hırsızlığının artması üzerine önlem alan Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, İkiçeşmelik Mahallesi’nde iki kişinin motosiklet çaldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Çaldıkları motosikletle kaçmaya çalışan 19 yaşındaki F.A. ve yine 19 yaşındaki V.A ile asayiş ekipleri arasında İkiçeşmelik Mahallesi’nde başlayan kovalamaca, Ticaret Odası’nın arka bölümündeki dağlık alana kadar devam etti. Burada çaldıkları motosikleti bırakan iki hırsız, yaya olarak dağlık bölümde kaçmaya devam etti. Araçlarından inen polisler, kovalamacaya bu kez yaya olarak devam etti. Şehir merkezinde başlayan ve yaklaşık bir saat süren kovalamacının ardından dağlık alanda kıstırılan hırsızlar, asayiş ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.
Çalınan motosikleti sahibine teslim eden asayiş ekipleri, iki hırsızlık zanlısını da gözaltına aldı. Yapılan araştırmada F.E. ve V.A.’nın hırsızlık suçundan daha önce hüküm giydiğini tespit ederken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.