Adnan Menderes Üniversitesi’nde ‘Proje Yaz, Teşvik Al’ uygulaması hayata geçiriliyor.
‘Proje Yaz, Teşvik Al’ uygulaması, ADÜ’de başlıyor. Bu uygulamayla TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projeleri ile patent başvurularında bulunan öğretim elemanlarına teşvik verilecek. Teşvik alabilmek için projenin başvurulan kurumca desteklenmiş olma şartı aranmayacak.
Avrupa Birliği projeleri için 3 bin TL; TÜBİTAK 1001, 1003 (2. aşama), 1505, 2515, 1005 ve 3001 projeleri için 2 bin TL; TÜBİTAK 3001 için 1250 TL; TÜBİTAK 1002 için bin TL ve patent başvuruları için 2 bin TL olarak belirlendi.
Teşvik kapsamında yapılacak olan harcamalar tüketime yönelik mal ve malzeme alımı, hizmet alımı veya kongre katılım gideri olarak gerçekleştirilebilecek. ‘Proje Yaz, Telvik Al’ uygulaması ile üniversitemizin ulusal ve uluslararası destekli proje ile patent sayısının artırılması hedefleniyor.
Uygulamaya başvuruda bulunmak için http://adubap.adu.edu.tr/ adresindeki otomasyon sisteminden faydalanma imkanı sunuldu. Başvuru sırasında proje öneri metnine ait panel veya hakem sonuç raporunun da otomasyon sistemine yüklenmesi gerekiyor.