Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, öğrencilerine yönelik bilgilendirme ve tanıtım amacıyla oryantasyon programı düzenledi.
Programa ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferda Akar, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serdal Söğüt, Sağlık Bilimleri Fakültesi akademik ve idari personelinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlikte öğrencilere, Fakülte Yönetmeliği, Erasmus, Mevlana ve Farabi gibi öğrenci değişim programları, Sağlık Bilimleri Fakültesi Bölümleri ve akademik personelinin yanı sıra psikolojik ve rehberlik hizmetlerine nasıl ulaşabilecekleri anlatıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Ferda Akar, öğrencileri kendi evlatları gibi gördüklerinin altını çizerek bugünün koşullarında öğrencilere sunulan imkânların çok daha iyi olduğunu, öğrencilerin de kendilerine sunulan bu imkânları en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.
Prof. Dr. Akar’ın ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan da, Üniversite olarak temel hedeflerinin iyi eğitilmiş, tam donanımlı öğrenciler yetiştirmek olduğuna değinerek; “Bu hayatta hangi işi yaparsanız yapın mutlaka en iyisini yapın. Kendinizi geliştirin. Okuyun, okuduğunuz bilgiyi kullanın ve paylaşın ancak bu şekilde başarıya ulaşabilirsiniz” dedi.
Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serdal Söğüt ise, öğrencilere Sağlık Bilimleri Fakültesi hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Söğüt, öğrencilere, yeme, içme, sağlık ve yurt olanakları hakkında bilgiler vererek “Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak öğrencilerimizin en küçük sorununda yanlarında olacağız” dedi.
Programın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Sağlık Bilimleri Fakültesi akademik ve idari personelini sahneye davet ederek öğrencilere tanıttı. Prof. Dr. Bircan, yeni eğitim hayatında öğrencilere başarılar diledi.