Aydın’da hava sıcaklıkları artarken termometreler bugün yine 43 dereceyi gösterdi. Mevsim normallerinin üzerinde hissedilen sıcaklıklardan bunalan vatandaşlar ise serinlemek için Karacasu Kahvederesi’ne akın etti.
Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları Aydınlıları bunalttı. Hal böyle olunca vatandaşlar bir nebze serinlemek üzere Karacasu’nun en serin yaylalarından olan Kahvederesi’nin yolunu tuttu. Çevre ilçelerden de çok sayıda aileyi ağırlayan Kahvederesi an itibariyle doldu taştı. Daha çok ailelerin tercih ettiği Kahvederesi’nde, eşi ve çocuğuyla oturup televizyon izleyen Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ise dikkatlerden kaçmadı. Karacasu şehir merkezinde sokak ve caddelerde aşırı sıcaklardan dolayı boş kalırken, Kahvederesi’nde mekanlar ise müşteri bolluğu yaşadı.
BOL OKSİJENLİ HAVASI VAR
Karacasu Kahvederesi Yaylası, serin, temiz ve bol oksijenli havasıyla her gün Aydın’ın ilçelerinden ve farklı illerden yüzlerce misafiri ağırlıyor. Vatandaşlar genellikle Kahvederesi’nde bulunan iki çay bahçesinde ve meşhur tandırı ile bilinen Efem Restoran’da vakit geçiriyor. Yayla evi olmayan, ancak Kahvederesi Yaylası’nda konaklamak isteyenler için de restoran 4 odalı pansiyonuyla hizmet veriyor. Özellikle akşamları Kahvederesi Yaylası’nda oturacak yer bulunmuyor. Karacasu ilçe merkezine 3-4 kilometre uzaklıkta olan Kahvederesi Yaylası’nda, diğer yaylaların tam aksine yüksek rakımda oksijen miktarının azalmak yerine çoğaldığı belirtiliyor. Kahvederesi Yaylası’nın serin olması sebebiyle Nazilli, Sultanhisar, Kuyucak gibi çevre ilçelerdeki bazı iş adamları ve esnafın, yaz aylarında Kahvederesi Yaylası’nda kalarak iş yerlerine yayladan gidip geldiği öğrenildi.