Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından her sene çeşitli illerde düzenlenen 3x3 Sokak Basketbolu turnuvasına ev sahipliği yapacak olan illerden birisi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Aydın seçildi.
Geçen sene çok sayıda takımın katılımıyla gerçekleşen sokak basketbolu heyecanı bu yıl 21-22 Mayıs tarihlerinde Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenecek. Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından bütün katılımcı sporculara forma ve şort dağıtımı yapılacak olan sokak basketbolu turnuvasına katılım ise ücretsiz.
Kızlarda ve erkeklerde küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde düzenlenecek olan 3x3 Sokak Basketbolu organizasyonuna geçen yıl olduğu gibi bu sene de çok yoğun bir ilgi var.
Müzik eşliğinde tek pota olarak düzenlenen müsabakalar Aydın İli hakemleri tarafından yönetilecek ve turnuvanın sonunda her kategoride ilk üç takım arasına giren takım oyuncularına madalya verilecek.
Başvurular Haftanın her günü saat 14:00-17:00 saatleri arasında Atatürk Spor Salonu önünde kurulan kayıt başvuru masasından yapılabilecek. Son başvuru son tarihi ise 18 Mayıs.
Turnuva ile ilgili görüşlerini dile getiren Aydın Basketbol İl Temsilcisi Ömer GÖRÜR, “Türkiye genelinde her geçen gün daha fazla kişi tarafından beğenilerek oynanan sokak basketbolunu daha fazla sporcuyla buluşturmak için federasyonumuzun yoğun bir çalışması var. Bunlardan birisi de 21-22 Mayıs tarihleri arasında Aydın’da düzenlenecek olan 3x3 Sokak Basketbolu turnuvası. Turnuvaya katılım sırasında herhangi bir ücret şartı olmadığı gibi müsabakalarda yer alan bütün sporculara yine federasyonumuz tarafından forma ve şort dağıtımı gerçekleştirilecek. Aynı zamanda bütün kategorilerde dereceye giren ilk üç takım oyuncularına Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından madalyalar verilecek. 20 Nisan itibariyle Atatürk Spor Salonu önünde kurduğumuz kayıt masasında turnuvaya ait kayıt başvurularını almaya başladık. Daha şimdiden çok yoğun bir talep olduğunu görmek bizleri çok mutlu etti. Umarım Aydın’a yakışır bir organizasyona hep birlikte imza atarız” dedi.