Söke Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısı geçmişi M.Ö. 7. Yüzyıla dayanan, tarihi Rum Evlerinin bulunduğu ve Dilek Yarımadası Milli Parkı içinde yer alan Eski Doğanbey Köyü’nde yapıldı. Söke’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin yer aldığı noktalarına dikkat çekmek üzere, zaman zaman değişik mekanlarda yapılması kararlaştırılan meclis toplantısına bu kez Doğanbey ev sahipliği yaptı. Geçtiğimiz Mayıs ayında meclis toplantısı Priene Antik Kenti’nde yapılmıştı.
“İLK OLARAK EMEL AKSOY MÜZESİ GEZİLDİ”
Meclis toplantısı için Eski Doğanbey Köyüne gelen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve belediye meclis üyeleri ilk olarak Emel Aksoy Müzesi’ni gezi. Türkiye’nin önemli koleksiyonerlerinden biri olan Emel Aksoy’un Doğanbey’de yer alan Osmanlı Kıyafetleri ve eşyalarının sergilendiği müzeyi gezen Söke Belediye meclis Üyeleri, ardından tarihi Rum evlerinin bulunduğu Doğanbey köyünü de gezme fırsatı buldu.
“TARİHİ MEKANDA, TARİHİ EV İÇİN KARAR”
Eski Doğanbey Köyü Milli Park Tanıtım Merkezi binasında gerçekleşen Söke Belediye Meclisi Ekim ayı olağan meclis toplantısında gündem maddelerinden önce Dilek Yarımadası Milli Parkı ile ilgili bir sunum yapıldı. Sunumun ardından gündem maddelerine geçildi.
Tarihi ve doğal güzellikleri bir arada toplayan Eski Doğanbey Köyü’nde gerçekleşen meclis toplantısında, Söke’nin Kemalpaşa Mahallesinde bulunan tarihi ‘Nuhbey Konağı’ için karar alındı. Alınan kararla Nuhbey Konağı’nın 3 yıl süreyle Söke Kent Konseyi’ne tahsisi oy birliği gerçekleştirildi. Söke kent Konseyi bünyesindeki meclisler bundan böyle Söke’nin Kemalpaşa Mahallesinde bulunan, Kemalpaşa Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında restorasyonu daha önce Söke Belediyesi’nce gerçekleştirilen Nuhbey Konağı’nda hizmet verecek.