Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2015-2016 eğitim öğretim yılı mezunlarını Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşen törenle uğurladı.
Törene ADÜ Rektörü Prof.Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Emine Şen, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldı.
Aydın Sağlık Yüksekokulu okul birincisi İlk ve Acil Yardım Bölümü Öğrencisi Betül Kara, yaptığı konuşmasında, Adnan Menderes Üniversitesi’nden mezun olmanın mutluluğu ve gururunu yaşadığını belirterek, hocalarına ve ailesine teşekkür etti. Buradan aldığı eğitimin kendisini hayat boyu taşıyacağına dikkat çeken Kara, hocaları ve arkadaşlarıyla bağlarının hiçbir zaman kopmayacağını ifade etti.
Gençleri iş yaşamlarına uğurlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Söke Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Emine Şen, mezun öğrencilerin ailelerine hitaben yaptığı konuşmada, ne mutlu sizlere ki doğumuna, büyümesine şahit olduğunuz evlatlarınızın bugün mezuniyetini görüyorsunuz. Ailelerinin ve hocalarının gururu olan öğrencilerin sayısız insanın hayata bağlanmasına vesile olacaklarını dile getiren Şen, öğrencileri kutlayarak, bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.
Rektör Bircan da, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada öğrencilere, “Bugün burada önemli olan sizlersiniz. Yaptığınız meslek insana dokunuyor ve inancıma göre iyi insan olarak mesleğinizi yaparsanız her zaman her yerde kazanırsınız. Hastalara iyi davranın, onlara iyi bakın ki Allah da size iyi baksın. Burada size veda etmiyoruz. Unutmayınız ki, burası sizin yuvanızdır ve daima öyle kalacaktır. Allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin” dedi.
Bircan’ın okul birincisi Betül Kara’ya ve dereceye giren öğrencilere plaket ve başarı belgesi vermesiyle devam eden tören, mezun olan öğrencilerin belgelerini alması ve yemin etmelerinin ardından keplerin atılmasıyla son buldu.