Erkan Kaçar’ın önderliğinde Söke Ticaret Odası seçimlerine hazırlanan Yenilikçi Hareket Grubu proje tanıtım toplantısı yapıldı. Söke Belediyesi Düğün ve Çok Amaçlı Salonlarında gerçekleşen toplantıya yoğun katılım olduğu gözlendi.

Toplantıya Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Gürer, Söke Belediye Meclis Üyeleri Fatih Bozkaya, Süleyman Yörük, Kasım Üzüm, Söke Ticaret Odası Meclis Başkanı Behlül Er, TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, Söke Demirciler Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Fatih Akkentli başta olmak üzere çok sayıda davetli, oda üyeleri katıldı.

Ülkenin zorlu bir dönemden geçtiğini, gelen şehit haberlerin herkesin içini yaktığını belirterek sözlerine başlayan Erkan Kaçar, konuşmasının başında şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diledi.

Laf olsun diye yenilik demiyoruz

Söke Ticaret Odası Yenilikçi Hareket Grubu Başkanı Erkan Kaçar konuşmasında; “Söke’ye ve Söke ticaretine hizmet etmek için bir yola çıktık. Bu yolun zorlu ama aşılmaz olmadığının farkındayız. Bildiğiniz gibi Yenilikçi Hareket olarak Söke Ticaret Odası yönetimine talibiz. İnşallah 8 Nisan’dan itibaren de tüm üyelerimiz ve değerli Sökeliler ile Söke ticaretini ayağa kaldıracağız. Biz yeniliğin öncüsü olmaya geliyoruz. Söke Ticaret Odası seçimlerinde ilk kez üç ayrı aday var. Tüm adayların Söke’nin iyiliği için aday olduklarına inanıyoruz. Vizyonlarımız farklı olsa da Söke için atan sevgi dolu bir kalpte birleşiyoruz. Söke için yapılan her rekabetin Söke’yi geliştireceğine inanıyoruz. Bu nedenle tüm gruplara teşekkür ederiz. Bizden önceki Ticaret Odası yönetimlerinden çok şey öğrendik. Tüm üyelerimizi bu süreçte dinledik ve dinlemeye devam ediyoruz. 7 Nisan’dan sonra da yapacağımız tüm faaliyetlerimizin şuan temellerini atıyoruz. Yenilikçi Hareketi sizlere hizmet etmeye laik görüyorsanız göreve getirin. Hep beraber konuşalım, hep beraber karar alalım, hep beraber uygulayalım. Seçim için yola çıkarken, ben ve ekibim sloganımız konusunda çok düşündük. Hem bizim vizyonumuzu hem de gurubumuzu en iyi anlatacak söz olarak; “Söke’ye yenilik gerek” olarak belirledik. Laf olsun diye ‘yenilik’ demiyoruz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Medeniyet yolunda başarı yenileşmeye bağlıdır.’ Söke’de yenileşmenin öncüsü olacağız’’ dedi.

Söke Ticaret Odası Yenilikçi Hareket Grubu Başkanı Erkan Kaçar yenileşmenin öncüsü olmak için yapacakları projelerin tanıtımını yaptı. KOBİ’ler yalnız kalmayacak, AR-GE ve Akıllı Ticaret Odası Sistemi, Vize Kolaylığı, İşçi ile İşvereni Buluşturma, Meslek Komiteleri Toplantıları, Kurumlarda Üyelere Özel İndirimler, Ulusal ve Uluslararası Fuarlara Katılım, Üniversiteler ile İşbirliği gibi başlıklardaki projelerini tanıttı.

“Yeni hizmet binası proje değil asli görevimiz’’

Sürekli dile getirilen Ticaret Odası’nın yeni hizmet binası ihtiyacını da gündemine alan Erkan Kaçar; yeni hizmet binasını proje görselleri arasına koyduklarını ancak bunun bir proje değil, zaten göreve gelince yapmanın boyunlarının bordu olduğunu söyledi. Söke Ticaret Odası Yenilikçi Hareket Grubu Başkanı Erkan Kaçar; “Yeni Hizmet Binası proje değil, asli görevimiz. Yapacağız. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

“Üç yıldızlı proje”

Söke Ticaret Odası Yenilikçi Hareket Grubu Başkanı Erkan Kaçar proje olarak iki projelerini çok önemsediklerini, bu iki projenin de hem Söke Ticaret Odası’nın, hem de Söke’nin önünü açacağını söyledi. Konuşmasında Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimine çalışmaları için teşekkür eden Erkan Kaçar; göreve gelmeleri halinde OSB içindeki aktif faaliyetlerinin devam edeceğini ve yönetimin en büyük destekçisi olacaklarını söyledi. OSB içindeki yükleme boşaltma istasyonun önemli bir yatırım olduğunun altını çizen Erkan Kaçar; “Sadece Söke değil, bölgeye hizmet edecek bu istasyonun işletmesinin ortağı olmaya talibiz. Bu konuda Sayın İlçe Kaymakamımızdan da gerekli bilgileri aldık, şimdiden hazırız” dedi.

OSB ile ilgili mevcut alanda yer kalmadığını, Söke’nin ikinci ve üçüncü OSB alanlarına daha şimdiden ihtiyaç duyduğunu belirten Erkan Kaçar; “İzmir Ticaret Odası yapmış, örneği önümüzde. Göreve geldiğimizde yeni alan tahsisi için çalışma başlatacağız. Söke’nin neden ikinci veya üçüncü OSB’si olmasın. Bu OSB’lerden birinin adı neden ‘Söke Ticaret Odası OSB Alanı’ olmasın” dedi.

Diğer önemsenen projenin ise Söke Ticaret Odası Vakfı olduğunu dile getiren Erkan Kaçar; “Söke Ticaret Odası Vakfı kuruyoruz. İlk hedefimiz Vakıf ile birlikte Söke Üniversitesi. Vakıf ile üniversite yatırımlarının yanı sıra diğer yatırımların da önü açılacak” diye konuştu.

Yapılan konuşma ve proje tanıtımının ardından meslek komitelerinde yer alan adaylar tek tek tanıtılırken, onuncu yıl marşıyla tanıtım son buldu.