4 Temmuz 1953 tarihinde temeli atılarak, 16 Kasım 1953 tarihinde açılışı yapıldıktan sonra 63 yıl Söke’de eğitime hizmet veren Sıdıka İlkokulu binası yıkıldı. 2014-2015 eğitim yılında bulunduğu bölgede ilçenin günün şartlarına uygun eğitim binası ihtiyacı nedeniyle okulun bahçesindeki alana 24 derslikli okul binasının yapılmasının ardından, işlevini yitiren eski bina yıkıldı. Binanın yıkılmasıyla birlikte Sıdıka İlkokulu geniş bir bahçeye de sahip olmuş olacak.
İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu; “Bilindiği gibi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2. dönem başlangıcı itibariyle 24 derslikli yeni okul binası eğitime başlamıştı. İki binanın işgal ettiği okul bahçesi yetersiz kalmaktaydı. Eski binanın yıkılmasıyla birlikte daha geniş ve ferah bir bahçeye kavuşmuş olacak. Bu alanda yeni bir bina inşası şuan için söz konusu değil” dedi.
Söke’nin köklü eğitim kurumlarından biri olan Sıdıka İlkokulu’nun yıkılan binası ilçede çok sayıda kişiyi mezun etti. Konak Mahallesi’nde bulunan ve Söke’nin köklü ailelerinden Kocagözoğlu Ahmet’in kızı Sıdıka Keskinoğlu tarafından yaptırılan okul; yıllar öncesinde olduğu gibi bugünde ilçenin gözde devlet okullarından biri olma geleneğini sürdürüyor.