Söke Belediyesi daha temiz ve modern bir Söke yaratmak için yeraltı çöp konteyner sistemini başlatıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından belirlenen 9 noktaya, 10 adet yer altı çöp konteyneri yerleştirilecek.
Söke’de Yer altı konteynırlarının kurulum çalışmaları başladı. Yenicami Mahallesi’nde Sekiler Caddesi girişi, Çarşamba pazarı yanı ve İstasyon Caddesi Gar Kavşağı’nda bulunan noktalara yerleştirmeleri tamamlandı. Bu alanlar dışında Söke ilçe merkezinde belirlenen 6 noktaya daha yer altı çöp konteynırlarının yerleştirmeleri yapılacak. Görüntü ve çevre kirliliği yaratan, koku yayan eski tip konteynırlarına bulunduğu noktalar seçilirken, konteynırların her biri 3.5 metreküp kapasiteye sahip. Yer altı konteynırlarında biriken evsel atıklar vinç aracılığıyla el değmeden toplanacak. Yer altı çöp konteynırları pedallı sistemiyle kolay kullanılır olmasıyla da dikkat çekiyor.
Çöp toplama konusunda Söke’de modern bir adım atılırken, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Geçtiğimiz Ocak ayında ilçemizde çöp toplama konusunda yeni bir dönemin başladığını duyurmuştuk. 10 adet yeni çöp toplama aracımız yanında yeni çöp konteynırlarının dağıtımına başlamıştık. Bu çalışmalar kapsamında 10 adet yer altı çöp konteynır sistemini de Sökemize kazandırıyoruz. İlçemize hayırlı olsun” dedi.