Söke’de Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. yıldönümü coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyet bayramı kutlama töreni öncesinde İlçe Kaymakamlığı’nda düzenlenen tebrigatta İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Garnizon Komutanı Personel Albay Hasan İhsan Kızgınçelik ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran tebrikleri kabul etti.
Ardından Cumhuriyet Meydanına gerçekleşen kutlama törenine geçildi. Törende ilk olarak İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Garnizon Komutanı Personel Albay Hasan İhsan Kızgınçelik ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran tören alanında bulunan halk ve katılımcıların bayramlarını kutladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini beliren konuşmayı İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu yaptı.
Söke İlçe Kaymakamı yaptığı konuşmasında; “Bağımsızlık benim karakterimdir diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığı zaferini Cumhuriyet rejimi ile taçlandırmıştır. Bugün de 15 Temmuz’da görüldüğü gibi geçmişte derslerini almamış bir takım bölücü çevreler Cumhuriyetimizi bölme ve parçalama çabası içine girmiş ancak milletimizden derslerini bir kere daha almışlardır. Doğrudan ihanetin içinde olanlar kadar, el avuç ovuşturanlar, iyi oldu diyenlerin de o gece şehit olan 241 vatandaşımızın kanında elleri olduğu unutulmamalıdır. Dünya hızla değişip gelişmektedir. Bu değişime ayak uydurabilmek için daha çok çalışmak zorundayız. Her alanda üreten bir toplum olabilmenin temeli eğitimdir. Eğitim, üretim ve iş disiplini hayatımızın yüksek standartlı unsurları olmalıdır. Adalet anlayışı herkes için fırsat eşitliği sağlayan, her kesime ayrımsız olmayı gerektirir. Her bir fert canlı, cansız varlıklara karşı kötülüklerden uzak ve adaletli olmalıdır. Bu çerçevelerde Cumhuriyeti geliştirmek hepimizin görevidir” dedi.
Konuşmanın ardından öğrenciler günün anlamına ilişkin şiirler okurlarken, Kıryarlar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin okuduğu ‘Mustafa Kemal’in Kağnısı’ adlı şiir ve tiyatral gösteri katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Tören halk oyunları gösterisi ve ardından tören geçişi ile son buldu.
Kutlama töreninin ardından Söke Belediyesi Bedesten Sanat Galerisi’nde açılan Atatürk fotoğrafları sergisinin açılışı yapıldı.