Aydın’ın Söke İlçesi’nde bulanan park ve bahçeler kadın eli ile güzelleşiyor. İşine savdalı kadınlar tarafından park ve bahçeler pırıl pırıl olurken, kadınların bu tür işlerde daha hassas ve estetik olduğu belirtildi.
Söke Belediyesi Park ve Bahçe İşleri’nde çalışan kadınlar, şehirdeki parkları adeta kaneviçe gibi işliyor. Estetik ve düzen konusunda kadın eli ve kadın gözünün daha hassas olduğunu belirten Park ve Bahçe İşleri çalışanlarından Meryem Karakuş, hemcinsleri ile birlikte şehri en güzel hale getirmek için çalıştıklarını söyledi. Apartman yaşantısında insanların en fazla hasret kaldığı şeylerin başında düzenli bir bahçe ve park olduğunu belirten Meryem Karakuş, “Her ne kadar çalışan olsak da insanlar bir parka geldiğinde çiçeklere bahçeye baktığında keyif alıp stres atabiliyorsa bu bizim keyfimizi arttırıyor” dedi.
Parkların temizliği ve parklarda bulunan çiçeklerin bakımı gibi birçok işte görev alan kadınlar hayatın her alanında olduğu gibi belediyelerde park ve bahçe işlerinde de daha çok tercih edilmeye başlandı. Kadın eliyle yapılan estetik dokunuşların vatandaşlar tarafından daha çok takdir edilip beğenildiği belirtildi.